Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam, mam problem z zasięgiem wifi w swoim telefonie a mianowicie jak jestem w odległości nawet 3-5m od routera to zasięg spada mi do jednej kreski. Testowałem ten telefon też na drugim routerze w innym miejscu i jest to samo. Natomiast inne słuchawki takie jak ZTE v987 w tych samych miejscach zasięg mają zdecydowanie większy. Dziwne jest też to, że zasięg ten po prostu szaleje i potrafi nagle skoczyć o dwie kreski po czym spaść na minimalną wartość. Podobnie jest z zasięgiem 3G cały czas jadę na jednej kresce (operator PLAY, wew roaming), gdzie na innych telefonach zasięg u tego samego operatora jest znacznie lepszy. Czasami nawet widać jak telefon pokazuje brak sygnału po czym wskakuje na 1 kreskę. Irytującym jest jak przez większość czasu telefon wskazuje dwa pomiary zasięgu (3G, WIFI) na minimalnej wartości Czy jest to może wina oprogramowania - mam wersję MIUI Polska Stable 15.0. Bardzo proszę o pomoc.

Opublikowano

Dziwne, mam ten sam telefon, ten sam rom, żadnych problemów z zasięgiem nie zauważyłem.

Jak pisze kolega @Numb, wrzuć MiFlash'em rom, może pomoże, jak nie to na gwarancję odeślij.

Pozdrawiam

OsekLtd

• 2 miesiące temu...
Opublikowano

Odnośnie zasięgu WiFi też mam pytanie,czy ktoś może wymienił router na pracujący w sieci 5 Ghz? Obecnie ma problem z zasięgiem WiFi, gdzie  router jest na jednym skraju mieszkania, a problem z zasięgiem po przekątnej na drugim końcu przy czym nie jest to porażająca odległość jakieś 12 metrów. I tak się zastanawiam, czy wymiana routera coś pomoże,choć telefon żony (HTC 8S) w każdym miejscu łapie pełny zasięg. Obecny router może super nowy nie jest, ale dosyć dobrej firmy, bo Linksys WRT 160N i tak się właśnie zastanawiam nad wymianą - czy może też to nie ma sensu bo już taki urok Redmi LTE? A też mam pytanie czy miał ktoś do czynienia z WiFi Extender i czy coś w praktyce poprawia?

Opublikowano

Mam WiFi Extender i działa całkiem dobrze. Na górze mam router i musiałem kupić na dole w salonie Extender bo miałem problem z zasięgiem przez zbrojenie w stropie. Teraz cały dom mam pokryty zasięgiem WiFi, a telefon bardzo ładnie się przełącza między nimi jak i inne urządzenia. Polecam takie rozwiązanie jak ktoś ma problem z pokryciem mieszkania zasięgiem WiFi.

Swypnięte z Note LTE :)

Opublikowano

Odnośnie zasięgu WiFi też mam pytanie,czy ktoś może wymienił router na pracujący w sieci 5 Ghz? Obecnie ma problem z zasięgiem WiFi, gdzie router jest na jednym skraju mieszkania, a problem z zasięgiem po przekątnej na drugim końcu przy czym nie jest to porażająca odległość jakieś 12 metrów. I tak się zastanawiam, czy wymiana routera coś pomoże,choć telefon żony (HTC 8S) w każdym miejscu łapie pełny zasięg. Obecny router może super nowy nie jest, ale dosyć dobrej firmy, bo Linksys WRT 160N i tak się właśnie zastanawiam nad wymianą - czy może też to nie ma sensu bo już taki urok Redmi LTE? A też mam pytanie czy miał ktoś do czynienia z WiFi Extender i czy coś w praktyce poprawia?

A możesz napisać z jakiego modelu korzystasz?

Wysłane z mojego HM NOTE 1LTEW przy użyciu Tapatalka

Opublikowano

Na górze mam podłączony pod Neostradę router TP-LINK WD-8970, a na dole korzystam z wzmacniacza sygnału TP-LINK TL-WA830RE. Wszystko ładnie działa i mam full zasięg w całym domu i sto metrów od niego. Dodam że taka konfiguracja bardzo ładnie działa z opcją "multiroom" na dekoderach Fergusona... Po WiFi oczywiście.

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Dodaj nową pozycję...