polozu Opublikowano 21 Października 2014 Opublikowano 21 Października 2014 Witam, mam problem z zasięgiem wifi w swoim telefonie a mianowicie jak jestem w odległości nawet 3-5m od routera to zasięg spada mi do jednej kreski. Testowałem ten telefon też na drugim routerze w innym miejscu i jest to samo. Natomiast inne słuchawki takie jak ZTE v987 w tych samych miejscach zasięg mają zdecydowanie większy. Dziwne jest też to, że zasięg ten po prostu szaleje i potrafi nagle skoczyć o dwie kreski po czym spaść na minimalną wartość. Podobnie jest z zasięgiem 3G cały czas jadę na jednej kresce (operator PLAY, wew roaming), gdzie na innych telefonach zasięg u tego samego operatora jest znacznie lepszy. Czasami nawet widać jak telefon pokazuje brak sygnału po czym wskakuje na 1 kreskę. Irytującym jest jak przez większość czasu telefon wskazuje dwa pomiary zasięgu (3G, WIFI) na minimalnej wartości Czy jest to może wina oprogramowania - mam wersję MIUI Polska Stable 15.0. Bardzo proszę o pomoc.
Numb Opublikowano 21 Października 2014 Opublikowano 21 Października 2014 Może kable antenowe w obudowie są przerwane. Czy spadł Ci? Masz tak od nowości?
polozu Opublikowano 21 Października 2014 Autor Opublikowano 21 Października 2014 Tak, telefon mam od tygodnia i nigdy mi nie upadł
Numb Opublikowano 21 Października 2014 Opublikowano 21 Października 2014 Jakieś etui? Spróbuj MiFlash, może pomoże, jak nie to pewnie gwarancja...
osekltd Opublikowano 21 Października 2014 Opublikowano 21 Października 2014 Dziwne, mam ten sam telefon, ten sam rom, żadnych problemów z zasięgiem nie zauważyłem. Jak pisze kolega @Numb, wrzuć MiFlash'em rom, może pomoże, jak nie to na gwarancję odeślij. _____________ Pozdrawiam OsekLtd
Piotr Zamerski Opublikowano 23 Grudnia 2014 Opublikowano 23 Grudnia 2014 Odnośnie zasięgu WiFi też mam pytanie,czy ktoś może wymienił router na pracujący w sieci 5 Ghz? Obecnie ma problem z zasięgiem WiFi, gdzie router jest na jednym skraju mieszkania, a problem z zasięgiem po przekątnej na drugim końcu przy czym nie jest to porażająca odległość jakieś 12 metrów. I tak się zastanawiam, czy wymiana routera coś pomoże,choć telefon żony (HTC 8S) w każdym miejscu łapie pełny zasięg. Obecny router może super nowy nie jest, ale dosyć dobrej firmy, bo Linksys WRT 160N i tak się właśnie zastanawiam nad wymianą - czy może też to nie ma sensu bo już taki urok Redmi LTE? A też mam pytanie czy miał ktoś do czynienia z WiFi Extender i czy coś w praktyce poprawia?
Big00s Opublikowano 23 Grudnia 2014 Opublikowano 23 Grudnia 2014 Mam WiFi Extender i działa całkiem dobrze. Na górze mam router i musiałem kupić na dole w salonie Extender bo miałem problem z zasięgiem przez zbrojenie w stropie. Teraz cały dom mam pokryty zasięgiem WiFi, a telefon bardzo ładnie się przełącza między nimi jak i inne urządzenia. Polecam takie rozwiązanie jak ktoś ma problem z pokryciem mieszkania zasięgiem WiFi. Swypnięte z Note LTE
Piotr Zamerski Opublikowano 23 Grudnia 2014 Opublikowano 23 Grudnia 2014 Odnośnie zasięgu WiFi też mam pytanie,czy ktoś może wymienił router na pracujący w sieci 5 Ghz? Obecnie ma problem z zasięgiem WiFi, gdzie router jest na jednym skraju mieszkania, a problem z zasięgiem po przekątnej na drugim końcu przy czym nie jest to porażająca odległość jakieś 12 metrów. I tak się zastanawiam, czy wymiana routera coś pomoże,choć telefon żony (HTC 8S) w każdym miejscu łapie pełny zasięg. Obecny router może super nowy nie jest, ale dosyć dobrej firmy, bo Linksys WRT 160N i tak się właśnie zastanawiam nad wymianą - czy może też to nie ma sensu bo już taki urok Redmi LTE? A też mam pytanie czy miał ktoś do czynienia z WiFi Extender i czy coś w praktyce poprawia? A możesz napisać z jakiego modelu korzystasz? Wysłane z mojego HM NOTE 1LTEW przy użyciu Tapatalka
Big00s Opublikowano 25 Grudnia 2014 Opublikowano 25 Grudnia 2014 Na górze mam podłączony pod Neostradę router TP-LINK WD-8970, a na dole korzystam z wzmacniacza sygnału TP-LINK TL-WA830RE. Wszystko ładnie działa i mam full zasięg w całym domu i sto metrów od niego. Dodam że taka konfiguracja bardzo ładnie działa z opcją "multiroom" na dekoderach Fergusona... Po WiFi oczywiście.
Rekomendowane odpowiedzi