nebhe Opublikowano 5 Października 2018 Opublikowano 5 Października 2018 Cześć, mam następujący problem: próbując coś napisać zamyka mi się klawiatura gdy spróbuję coś wstukać i wpisywanie czegokolwiek kilka razy dziennie staje się uciążliwe, bo muszę wpisywać po jednej literce szybko, klawiatura się zamyka, otworzyć i kolejną etc., dzieje się tak na przeglądarkach internetowych, notatkach w aplikacji telefonowej, na smsach rzadko w porównaniu z tymi dwoma aplikacjami, na messengerze zaś klawiatura jakby nie nadążała pisać znaków i muszę albo pisać bardzo wolno co jest niekomfortowe lub pogodzić się z tym, że pisząc wiadomośc co drugi znak będzie ucięty i będzie ona nieczytelna i nieprzyjemna dla odbiorcy. Miał ktoś podobny problem i wie jakie są wyjścia z tej sytuacji? Nic nie robiłem z telefonem, nie wgrywałem żadnych nowych systemów, jestem laikiem z elektroniki, więc wszystko jest jak fabrycznie nowe. Problem występuje już od kilku dobrych miesięcy i stworzył się po prawie roku użytkowania telefonu. System mam aktualny, nie chciałbym przywracać ustawień fabrycznych, chyba, że to 100% metoda oraz ostateczność, w innym przypadku wolałbym tego uniknąć. Są jakieś wyjścia z tego?
Netoper Opublikowano 5 Października 2018 Opublikowano 5 Października 2018 Jeśli używasz systemowej klawiatury to zacząłbym od wyczyszczenia danych w aplikacji Gboard.Wysłane z mojego Redmi Note 4 przy użyciu Tapatalka
nebhe Opublikowano 5 Października 2018 Autor Opublikowano 5 Października 2018 A jak to zrobić? Bo wchodzę w ustawienia -> języki i metody wprowadzania -> gboard i nie widzę nigdzie opcji do wyczyszczenia danych aplikacji. Przy okazji na aplikacji SwiftKey sytuacja jest identyczna a nawet i jeszcze gorsza, pisanie jest praktycznie niemożliwe i bardzo irytujące.
Netoper Opublikowano 5 Października 2018 Opublikowano 5 Października 2018 Ja to mam w ustawienia ->zainstalowane aplikacje
nebhe Opublikowano 5 Października 2018 Autor Opublikowano 5 Października 2018 Ja tam nie mam gboarda :/
Netoper Opublikowano 6 Października 2018 Opublikowano 6 Października 2018 (edytowane) zainstaluj tę aplikację https://play.google.com/store/apps/details?id=com.jumobile.manager.systemapp Uruchom ją i w aplikacjach użytkownika przytrzymaj dłużej palec na apce Gboard, wyskoczy okienko, wybierz - pokaż szczegóły i zostaniesz przeniesiony do ustawień danej aplikacji. Chyba że ona u Ciebie w systemowych siedzi no to wtedy w systemowych ją szukaj. Tylko wyłącz internet w fonie bo aplikacja ma wkurzające reklamy. Edytowane 6 Października 2018 przez Netoper
Rekomendowane odpowiedzi