Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam

Posiadam od 3 miesiecy Redmi WCDMA. Kilka dni temu pojawił sie problem z ekranem objawiajacy się tym, że na powierzchi ok 2/3 wyświetlacza obraz jest jakby rozmazany i migoczący. Pozostała część ekranu wyswietla prawidłowo. Wszystkie funkcje działaja prawidłowo dotyk równiez. Telefon nie upadł i nie był w żaden sposób katowany fizycznie. Sytuacja wystapiła kiedy urzadzenie miało właczony przez kilka godzin gps i było wyraznie ciepłe w górnej tylnej części. Przygotować sie na wymiane ekranu czy próbować jakis innych działań np z softem?

Pozdrawiam

Opublikowano

To niestety na razie normalne, raczej wina nowego kernela, podobno testują coś pod 4.4. Nic nie robić, u nas testerów też jakiś czas migotało, a później było ok.

Opublikowano (edytowane)

Ale u mnie jest tak cały czas od kilu dni a nie że czasem jest problem a czasem nie. Zrobiłem screenshota przesłałem i otworzyłem go na laptopie i tam obraz wygląda normalnie ale to pewnie nie ma związku. Może zrobie fotke ekranu i wkleje? Obawiam sie że to chyba inny problem niż u Was

post-3861-0-50159700-1412960696_thumb.jp

Edytowane przez sezrg72
Opublikowano (edytowane)

No to chyba nie jest jednak o czym mówiłem DrDee i ja. U mnie wyglądało to jakby za mała częstotliwość odświeżania w monitorze, a u Ciebie to coś poważniejszego... Jak dotyk działa normalnie to spróbuj full wipe zrobić, a jak nie pomoże to wgrać od nowa system.

Edytowane przez MasaMasen
Opublikowano (edytowane)

Mam tak samo.chyba serwis...wgrales inny soft? pomoglo?

Wgrałem 17 bo od takiego zaczynałem przygode z redmi pozniej 23 i powrót do 25. Bez zmian. Ale prosze o info czy taka zmiana romów wiąże sie z tym ze zmienia sie tez kernel?(po prostu nie mam wiedzy na ten temat). A może trzeba zrobić cos wiecej  .? Prosze o sugestie chętnie poeksperymentuje

Zastanawia mnie dalej, że screenshot oglądany na innym urządzeniu(ekranie) nie zawiera tych przekłamań 

Edytowane przez sezrg72
Opublikowano

Screenshot to zrzut wysłany od sprzętu, nie ma nic wspólnego z tym co wyświetla ekran.

Kernel się zmienia, możesz jedynie spróbować SPFlashTools, choć wątpię, że pomoże. Mój tutorial na odceglanie powinien być w Modyfikacjach systemowych.

Opublikowano

Dodam tylko, że dziś padł dotyk i urządzenie stało sie zupełnie bezużyteczne. Ktoś tu pisał że ma taki sam problem wiec pewnie tez tak bedzie w jego sytuacji. Smartfon fajny ale trzeba mieć jeszcze troche szcześcia.

Opublikowano

Chyba że go naprawdę, ale to naprawdę przegrzałeś (np. dodatkowo ładowanie i mocne natężenie promieni świetlnych)... Wtedy uszkodzenie fizyczne...

MI3 powered By Miuipolska.pl

Opublikowano

Coż obchodziłem sie z nim jak z jajkiem i niestety było tak ze kilka dni temu nawalił wyświtlacz, dotyk działał a wczoraj przestał reagować dotyk 

• 3 tygodnie później...
Opublikowano

Ja bym rozebrał i sprawdził połączenie dotyk/digitizer z płytą główną. Może Chińczycy nie wzieli wymiaru na odpowiednie wpiecie tych elementów do płyty głównej ;-). Jeśli to nie pomoże, to oczywiście wymiana obu elementów.

Opublikowano

Tak właśnie zrobiłem. Rozkreciłem urządzenie, rozłączyłem tasme od dotyku i ponownie załączyłem i o dziwo dotyk działa. Sposób zapiecia tej tasiemki jest dość szczególny tasiemka jest przyciskana taką jakby zapadką od góry i sprawia wrazenie mało stabilego połaczenia. Tasma od LCD ma zupełnie inne gniazdo i tam tasma siedzi pewnie. Jakby ktoś miał LCD to chetnie zakupie. Mysle że pomimo sklejonego LCD z dotykiem to da sie te elementy rozdzielić

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Dodaj nową pozycję...