Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Hej wszystkim, mam dwa pytania dotyczące baterii w MI3. 

1. Zauważyłem, że czasami, gdy mam podłączoną ładowarkę i jednocześnie gram w jakąś grę (nie w każdą) bateria zamiast ładować się, rozładowuje się. Ostatnio grałem przez ponad pół godziny w Riptide GP2 i bateria z 42% zjechała mi na 38%. Czy jest to normalne, że ładowarka (oryginalna dołączana do telefonu) może nie dawać rady doładowywać baterii przy wzmożonym użytkowaniu (np. gry)?

2. Jeszcze nie miałem okazji testować, ale czy powyższy przypadek, może przeszkadzać w użytkowaniu MI3 jako nawigacji w samochodzie? Zdaję sobie sprawę z tego, że GPS pochłania duże zasoby energii. Czy może zdarzyć się, ze podczas użytkowania nawigacji, przy podłączonym telefonie do ładowarki samochodowej, telefon po prostu się rozładuje?

Opublikowano

W takiej sytuacji kup ładowarkę 2A, do auta też.

Widać, że jest większe zapotrzebowanie prądowe niż może dać ładowarka.

Wysyłane z mojego MI 3W za pomocą Tapatalk 2

Opublikowano

Sam gps tak baterii nie żre, ale z włączonym internetem 3g jest już problem. Sytuacja raczej nie powinna się zdarzyć na oryginalnej ładowarce dołączonej z telefonem

Opublikowano (edytowane)

Jak gra mocno obciąża Mi3 to widocznie tak się dzieje.

Ja w aucie mam jeszcze starą ładowarkę od SGS1 0,7A i też muszę zmienić na mocniejszą, bo ta oczywiście nie daje rady.

Planuję kupić:

http://allegro.pl/belkin-dual-2x2-1a-ladowarka-samochodowa-promocja-i4639737479.html

Edit:

Sam GPS może i nie, ale już włączony non stop ekran robi swoje.

Edytowane przez keiw
Opublikowano

Dzisiaj sprawdziłem MI3 jako nawigację w samochodzie. Podłączyłem telefon kablem USB do radia samochodowego i tak ładowałem. Po pół godziny nawigacji miałem ten sam procent baterii z jakim telefon zaczynał nawigować. Jednak mapy działały w trybie offline. Myślę, że przy włączonym 3g mogło by być już za mało prądu. 

Jeszcze jedno pytanie, czy kabel USB (oryginalny, od ładowarki) też posiada natężenie prądu, które może ograniczać dopływ prądu do telefonu podczas ładowania? Czy wynosi ono więcej niż przytaczane 2A?

Opublikowano

Sam kabel nie ma żadnego prądu, może jedynie stawiać opór jeśli będzie ze słabych elementów lub będzie zbyt długi.

Wysyłane z mojego MI 3W za pomocą Tapatalk 2

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Dodaj nową pozycję...