brambat Opublikowano 24 Września 2014 Opublikowano 24 Września 2014 Wersja MIUI i posiadany smartfon: 4.9.19 MI3Opis znalezionego błędu / problemu: Problem z zewnętrznym USB. Pendrive jest wykrywany przez system (widoczny np do formatowania, lub gdybym chciał zainstalować coś z niego), lecz w menedżerze plików jest niewidoczny. Formatowanie z różnymi systemami plików nie pomaga, wykrywany jest FAT32. Sprawdzone na 3 różnych pendrivach i 2 kablach usb.Logcat jeśli napotkałeś FC, koniecznie wstaw logcat!Dodatkowe informacje Temat wstępnie naświetlony w podpisach na głównej stronie pod prezentacją ostatniej aktualizacji systemu (Acid również sprawdził na MI4 i to samo)
742617000027 Opublikowano 24 Września 2014 Opublikowano 24 Września 2014 Ja na moment pożyczyłem kabel OTG i też miałem podobny objaw. 4.9.19 na Mi3W.
brambat Opublikowano 27 Września 2014 Autor Opublikowano 27 Września 2014 WItam, Kolejna aktualizacja systemu - 4.9.26 , problem nie rozwiązany ciągle brak plików w eksplorerze na usb widocznym w systemie
742617000027 Opublikowano 2 Października 2014 Opublikowano 2 Października 2014 Kabel OTG zamówiłem! Mam nadzieję, że to w końcu zatrybi.
brambat Opublikowano 12 Października 2014 Autor Opublikowano 12 Października 2014 Witam, Puściłem ostatnią aktualizację wczoraj no i oczywiście sprawdziłem czy OTG działa, no i działa. Nie wiem czy to wina update'u czy użytkownika, ale jest OK. Podłączyłem Pendriv'a prze przejściówkę, został wykryty, włączyłem menedżera i moją uwagę przykuła obecność pliku mp3 w muzyce - piosenka, którą wrzuciłem na usb. No fajnie, ale jak przeglądać zawartość pendriva? I tu mam podpowiedź - da się. W menedżerze, w głównym oknie widać typy plików mp3, wideo, zdjęcia itp (te z pięknymi) ikonkami, poniżej jest belka z napisem "To urządzenie". Pod nią jest napis Telefon z ilością wolnej przestrzeni dyskowej (wewnętrznej telefonu), obok jest strzałka w prawo i ją właśnie klikamy. Przenosi nas to do pamięci telefonu i widoku całej struktury folderów w pamięci wewnętrznej telefonu. Na górnej belce po lewo od napisu Pamięć wewnętrzna jest opuszczane menu (pod warunkiem, że pendrive jest podłączony do telefonu) i tam jest do wyboru : -Pamięć wewnętrzna, -Nośnik USB Wybierając Nośnik USB widzimy zawartość zewnętrznego napędu. Pozdrawiam PS. Dalej twierdzę, że MIUI menedżer plików jest trochę "mongolasty" niezbyt intuicyjny, no ale to raczej kwestia przyzwyczajenia.
Rekomendowane odpowiedzi