benykr Opublikowano 20 Sierpnia 2018 Opublikowano 20 Sierpnia 2018 Witam, Jestem nowym forumowiczem. Mam mały problem. Córka kupiła w sklepie Xiaomi Redmi 5 plus. Założyła sobie jakieś hasło na na wzór a także na linie papilarne. Niestety ale zapomniała hasła na wzór i telefon się zablokował po rozładowaniu. Niestety nie dałem rady go odblokować więc zresetowałem ustawienia poprze volume+ i power. Wybrałem "wipe data", następnie "wipe all data" i "confirm".Gdy pojawiło się że ok dałem Reboot to system. Po restarcie pojawiła się kolejna blokada. This device is locked. I woła o jakieś konto mi account. Podaje też częściowo jakiś numer (182****615).O co chodzi? Ani córka, ani ja nie logowaliśmy się na jakimś Mi Account? Czy da się to jakoś obejść ? Czy jak oddam telefon na gwarancji do serwisu to mi pomogą ? Proszę o pomoc, jestem laikiem w tych sprawach.
wgr33 Opublikowano 20 Sierpnia 2018 Opublikowano 20 Sierpnia 2018 Częściowy numer, to konto Xiaomi. Musisz się zalogować, wpisać hasło do konta. Wysłane z mojego Redmi 5 Plus przy użyciu palca...
benykr Opublikowano 20 Sierpnia 2018 Autor Opublikowano 20 Sierpnia 2018 Ale ja nie znam całego numeru, hasła zresztą też nie.
wgr33 Opublikowano 20 Sierpnia 2018 Opublikowano 20 Sierpnia 2018 Może córka założyła konto. Na pewno ktoś to zrobił, telefon jest przypisany do tego konta.Wysłane z mojego Redmi 5 Plus przy użyciu palca...
Nezumi Opublikowano 20 Sierpnia 2018 Opublikowano 20 Sierpnia 2018 Temat zostaje przeniesiony do kosza. Powód: mało wartościowa treść / pytanie już było omawiane na forum.
Rekomendowane odpowiedzi