Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Cześć
Znalazłem błąd przy Xiaomi MI 8 (na innych modelach nie mam możliwości zweryfikowania.
Przy próbie włączenia hotspot na MIUI 8.7.26 (przy 8.8.9 nie widzę wzmianki o poprawie tego) pojawia się komunikat "Pasmo 5 GHz nie jest dostępne w tym kraju". 
Proszę o pomoc w naprawieniu problemu.

Pozdrawiam

• Sad 1
Opublikowano
1 godzinę temu, AfgFire napisał:

Cześć
Znalazłem błąd przy Xiaomi MI 8 (na innych modelach nie mam możliwości zweryfikowania.
Przy próbie włączenia hotspot na MIUI 8.7.26 (przy 8.8.9 nie widzę wzmianki o poprawie tego) pojawia się komunikat "Pasmo 5 GHz nie jest dostępne w tym kraju". 
Proszę o pomoc w naprawieniu problemu.

Pozdrawiam

Wpis 5 GHz przypuszczalnie dotyczy Wi-Fi, a nie sieci GSM. Nawet sieci LTE nie działają na takich pasmach. Spróbuj poszperać w ustawieniach zaawansowanych Wi-Fi w telefonie.

Opublikowano (edytowane)
1 godzinę temu, mrosi napisał:

Wpis 5 GHz przypuszczalnie dotyczy Wi-Fi, a nie sieci GSM. Nawet sieci LTE nie działają na takich pasmach. Spróbuj poszperać w ustawieniach zaawansowanych Wi-Fi w telefonie.

Jak dla mnie mega logiczne było to, że chodzi o Wi-Fi jeżeli piszę o hotspotcie. (Dodawałem też zdjęcie ale widzę ,że coś nie wpadło)

Ustawienia zaawansowane Wi-Fi dotyczą Wi-Fi nie hotspotu.

39291382_2076181135749405_4562670606104920064_n.png

Edytowane przez AfgFire
Opublikowano
1 minutę temu, AfgFire napisał:

Ustawienia zaawansowane Wi-Fi dotyczą Wi-Fi nie hotspotu.

A HotSpot opiera się na...? Ech...

Nieważne. Kliknij na "Skonfiguruj HotSpot". Jest tam zakładka umożliwiająca wybór 2,4 GHz lub 5 GHz. Spróbuj z każdą z opcji i zobacz, czy komunikat się pojawi.

• Haha 1
Opublikowano
Dnia 14.08.2018 o 15:36, mrosi napisał:

A HotSpot opiera się na...? Ech...

Nieważne. Kliknij na "Skonfiguruj HotSpot". Jest tam zakładka umożliwiająca wybór 2,4 GHz lub 5 GHz. Spróbuj z każdą z opcji i zobacz, czy komunikat się pojawi.

Ehhh .... 
Wejdź w zaawansowane ustawienia WI-Fi i wskaż mi jedną opcję dotyczącą hotspotu. Szkoda słów na taką pomoc... (Może ss pomoże Ci zrozumieć)

Nie pomaga przełączenie tego jak identyfikowany ma być punkt dostępu oraz wyłączenie hasła. Jak się domyślasz hots pot działa jedynie na 2.4 GHz

Dnia 14.08.2018 o 12:48, olutus napisał:

A jak zmienisz region to coś zmienia?

Wysłane z mojego Redmi Note 5 przy użyciu Tapatalka

Nie mogę zmienić regionu co właśnie zobaczyłem. Jest tylko China.

39221403_532932590498900_611080400617340928_n.jpg

• mrosi zablokował(a) ten temat
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Dodaj nową pozycję...