AfgFire Opublikowano 14 Sierpnia 2018 Opublikowano 14 Sierpnia 2018 Cześć Znalazłem błąd przy Xiaomi MI 8 (na innych modelach nie mam możliwości zweryfikowania. Przy próbie włączenia hotspot na MIUI 8.7.26 (przy 8.8.9 nie widzę wzmianki o poprawie tego) pojawia się komunikat "Pasmo 5 GHz nie jest dostępne w tym kraju". Proszę o pomoc w naprawieniu problemu. Pozdrawiam 1
olutus Opublikowano 14 Sierpnia 2018 Opublikowano 14 Sierpnia 2018 A jak zmienisz region to coś zmienia? Wysłane z mojego Redmi Note 5 przy użyciu Tapatalka
mrosi Opublikowano 14 Sierpnia 2018 Opublikowano 14 Sierpnia 2018 1 godzinę temu, AfgFire napisał: Cześć Znalazłem błąd przy Xiaomi MI 8 (na innych modelach nie mam możliwości zweryfikowania. Przy próbie włączenia hotspot na MIUI 8.7.26 (przy 8.8.9 nie widzę wzmianki o poprawie tego) pojawia się komunikat "Pasmo 5 GHz nie jest dostępne w tym kraju". Proszę o pomoc w naprawieniu problemu. Pozdrawiam Wpis 5 GHz przypuszczalnie dotyczy Wi-Fi, a nie sieci GSM. Nawet sieci LTE nie działają na takich pasmach. Spróbuj poszperać w ustawieniach zaawansowanych Wi-Fi w telefonie.
AfgFire Opublikowano 14 Sierpnia 2018 Autor Opublikowano 14 Sierpnia 2018 (edytowane) 1 godzinę temu, mrosi napisał: Wpis 5 GHz przypuszczalnie dotyczy Wi-Fi, a nie sieci GSM. Nawet sieci LTE nie działają na takich pasmach. Spróbuj poszperać w ustawieniach zaawansowanych Wi-Fi w telefonie. Jak dla mnie mega logiczne było to, że chodzi o Wi-Fi jeżeli piszę o hotspotcie. (Dodawałem też zdjęcie ale widzę ,że coś nie wpadło) Ustawienia zaawansowane Wi-Fi dotyczą Wi-Fi nie hotspotu. Edytowane 14 Sierpnia 2018 przez AfgFire
mrosi Opublikowano 14 Sierpnia 2018 Opublikowano 14 Sierpnia 2018 1 minutę temu, AfgFire napisał: Ustawienia zaawansowane Wi-Fi dotyczą Wi-Fi nie hotspotu. A HotSpot opiera się na...? Ech... Nieważne. Kliknij na "Skonfiguruj HotSpot". Jest tam zakładka umożliwiająca wybór 2,4 GHz lub 5 GHz. Spróbuj z każdą z opcji i zobacz, czy komunikat się pojawi. 1
AfgFire Opublikowano 16 Sierpnia 2018 Autor Opublikowano 16 Sierpnia 2018 Dnia 14.08.2018 o 15:36, mrosi napisał: A HotSpot opiera się na...? Ech... Nieważne. Kliknij na "Skonfiguruj HotSpot". Jest tam zakładka umożliwiająca wybór 2,4 GHz lub 5 GHz. Spróbuj z każdą z opcji i zobacz, czy komunikat się pojawi. Ehhh .... Wejdź w zaawansowane ustawienia WI-Fi i wskaż mi jedną opcję dotyczącą hotspotu. Szkoda słów na taką pomoc... (Może ss pomoże Ci zrozumieć) Nie pomaga przełączenie tego jak identyfikowany ma być punkt dostępu oraz wyłączenie hasła. Jak się domyślasz hots pot działa jedynie na 2.4 GHz Dnia 14.08.2018 o 12:48, olutus napisał: A jak zmienisz region to coś zmienia? Wysłane z mojego Redmi Note 5 przy użyciu Tapatalka Nie mogę zmienić regionu co właśnie zobaczyłem. Jest tylko China.
Rekomendowane odpowiedzi