ralffi21 Opublikowano 12 Sierpnia 2018 Opublikowano 12 Sierpnia 2018 Witam, często korzystam z apki Twilight (https://play.google.com/store/apps/details?id=com.urbandroid.lux&hl=pl) , lecz od MIUI 10 nie działa ona poprawnie. Owszem, filtr działa, ale nie w każdym miejscu - ikony na pasku stanu oraz pasek powiadomień i przełączniki walą po oczach intensywną bielą. Można to zmienić, czy to "uroki" MIUI 10? Pozdrawiam
mrosi Opublikowano 13 Sierpnia 2018 Opublikowano 13 Sierpnia 2018 11 godzin temu, ralffi21 napisał: Można to zmienić, czy to "uroki" MIUI 10? Możesz jedynie zmienić motyw, korzystając z aplikacji Motywy. MIUI ma taką kolorystykę, a nie inną i tego nie zmienisz. Po prostu wyszukaj motyw o ciemniejszej szacie, pobierz i zainstaluj. Kwestie związane z motywami znajdziesz na Forum.
ralffi21 Opublikowano 13 Sierpnia 2018 Autor Opublikowano 13 Sierpnia 2018 5 godzin temu, mrosi napisał: Możesz jedynie zmienić motyw, korzystając z aplikacji Motywy. MIUI ma taką kolorystykę, a nie inną i tego nie zmienisz. Po prostu wyszukaj motyw o ciemniejszej szacie, pobierz i zainstaluj. Kwestie związane z motywami znajdziesz na Forum. Proponuję ponownie przeczytać post, tym razem ze zrozumieniem. Motywy oraz kolorystyka nie mają nic wspólnego z omawianym zagadnieniem. Doprecyzuję: "uroki MIUI 10" - czytaj błędy tego systemu. Natomiast aplikacja Twilight filtruje niebieskie światło przy pomocy czerwonego filtru. Dokładnie tak jak Tryb czytania wbudowany w MIUI, tylko jest więcej ustawień. Pytałem o to czy może w MIUI 10 trzeba coś dodatkowo ustawić (lub czekać na poprawki), bo na MIUI 9 działała poprawnie. W przypadku najnowszego systemu filtrowanie nie obejmuje ikon na pasku stanu oraz pasku powiadomień, co sprawia że wieczorne czytanie czy robienie czegokolwiek na smartfonie jest niekomfortowe. Mam nadzieję, że wystarczająco precyzyjnie Teraz ponownie zadam pytanie: czy można coś z tym zrobić? Czy komuś działa to poprawnie?
mrosi Opublikowano 13 Sierpnia 2018 Opublikowano 13 Sierpnia 2018 3 minuty temu, ralffi21 napisał: Proponuję ponownie przeczytać post, tym razem ze zrozumieniem. Motywy oraz kolorystyka nie mają nic wspólnego z omawianym zagadnieniem. Doprecyzuję: Nie czytać ze zrozumieniem, tylko precyzyjnie się wyrażać. Z Twojego pytania wynikało coś, na co odpowiedziałem. To tak dla uściślenia. Co zaś do meritum, obawiam się, że jeśli na MIUI 9 opcja działała poprawnie, a teraz, na MIUI 10, tak nie jest, to z pewnością jest to kwestia niedopracowania funkcji. Musisz więc poczekać aż zostanie pozbawiona błędów lub - co ostatnimi czasy jest ryzykowne, z uwagi na coraz większą liczbę urządzeń dotkniętych zabezpieczeniem antirollback - wrócić do MIUI 9. Mam przy okazji nadzieję, że problem dotyczy innego systemu, niż MIUI Polska/EU, co do którego wątki o aktualizacjach cotygodniowych istnieją po to, aby takie uwagi zgłaszać...
ralffi21 Opublikowano 13 Sierpnia 2018 Autor Opublikowano 13 Sierpnia 2018 Tak dla uściślenia, mógłbym zapytać o to, z której części mojego pierwszego postu wynikało coś, na co odpowiedziałeś, ale... nie zapytam o to Nie ma sensu prowadzić jałowej debaty Dziękuję za merytoryczną odpowiedź.
mrosi Opublikowano 13 Sierpnia 2018 Opublikowano 13 Sierpnia 2018 Problem zgłoszony w temacie został rozwiązany, a wątek zamknięty.
Rekomendowane odpowiedzi