Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
11 godzin temu, ralffi21 napisał:

Można to zmienić, czy to "uroki" MIUI 10?

Możesz jedynie zmienić motyw, korzystając z aplikacji Motywy. MIUI ma taką kolorystykę, a nie inną i tego nie zmienisz.

Po prostu wyszukaj motyw o ciemniejszej szacie, pobierz i zainstaluj.

Kwestie związane z motywami znajdziesz na Forum.

Opublikowano
5 godzin temu, mrosi napisał:

Możesz jedynie zmienić motyw, korzystając z aplikacji Motywy. MIUI ma taką kolorystykę, a nie inną i tego nie zmienisz.

Po prostu wyszukaj motyw o ciemniejszej szacie, pobierz i zainstaluj.

Kwestie związane z motywami znajdziesz na Forum.

Proponuję ponownie przeczytać post, tym razem ze zrozumieniem. Motywy oraz kolorystyka nie mają nic wspólnego z omawianym zagadnieniem.

Doprecyzuję:

"uroki MIUI 10" - czytaj błędy tego systemu.

Natomiast aplikacja Twilight filtruje niebieskie światło przy pomocy czerwonego filtru. Dokładnie tak jak Tryb czytania wbudowany w MIUI, tylko jest więcej ustawień. Pytałem o to czy może w MIUI 10 trzeba coś dodatkowo ustawić (lub czekać na poprawki), bo na MIUI 9 działała poprawnie. W przypadku najnowszego systemu filtrowanie nie obejmuje ikon na pasku stanu oraz pasku powiadomień, co sprawia że wieczorne czytanie czy robienie czegokolwiek na smartfonie jest niekomfortowe.

Mam nadzieję, że wystarczająco precyzyjnie :)

Teraz ponownie zadam pytanie: czy można coś z tym zrobić? Czy komuś działa to poprawnie?

Opublikowano
3 minuty temu, ralffi21 napisał:

Proponuję ponownie przeczytać post, tym razem ze zrozumieniem. Motywy oraz kolorystyka nie mają nic wspólnego z omawianym zagadnieniem.

Doprecyzuję:

Nie czytać ze zrozumieniem, tylko precyzyjnie się wyrażać. Z Twojego pytania wynikało coś, na co odpowiedziałem. To tak dla uściślenia.

Co zaś do meritum, obawiam się, że jeśli na MIUI 9 opcja działała poprawnie, a teraz, na MIUI 10, tak nie jest, to z pewnością jest to kwestia niedopracowania funkcji. Musisz więc poczekać aż zostanie pozbawiona błędów lub - co ostatnimi czasy jest ryzykowne, z uwagi na coraz większą liczbę urządzeń dotkniętych zabezpieczeniem antirollback - wrócić do MIUI 9.

Mam przy okazji nadzieję, że problem dotyczy innego systemu, niż MIUI Polska/EU, co do którego wątki o aktualizacjach cotygodniowych istnieją po to, aby takie uwagi zgłaszać...

Opublikowano

Tak dla uściślenia, mógłbym zapytać o to, z której części mojego pierwszego postu wynikało coś, na co odpowiedziałeś, ale... nie zapytam o to :) Nie ma sensu prowadzić jałowej debaty ;)

Dziękuję za merytoryczną odpowiedź.

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Dodaj nową pozycję...