Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Brakuje w sumie tematu o aparacie/kamerze a gdzieś ktoś w którymś temacie wrzucił filmik (chyba?) z koncertu gdzie jakość audio... ehm, na moim koncercie to wyszło znacznie lepiej ;)

Co do zdjęć to generalnie bajka, problem jest jedynie w trybie ręcznym z włączoną latarką i robiąc zdjęcia "obiektom" w trybie makro. Obiekty są prześwietlone lekko... zdjęcie poniżej zrobiłem z ekspozycją -0,7 i też dzisiejszego wieczora ;) wydawało mi się że MI5 ma dobry aparat bo potrafiłem nim strzelić naprawdę udane fotki ale to... Jednak widać że to jest obecna światowa czołówka jeśli chodzi o mobilne aparaty, coś niesamowitego.
https://drive.google.com/file/d/1cQHgNeAOnED8DiR5N_km01bvVaWLRG8P/view?usp=sharing

Ale żeby nie było tak pięknie... Jak wiadomo aparat posiada stabilizację optyczną i to widać. Jednakże... wystarczy przybliżyć do np x1.1 i od razu jak by stabilizacja przestaje działać, obraz strasznie zaczyna skakać bez żadnego upłynnienia. To samo jest przy wideo, wyłączając stabilizację obrazu w ustawieniach widać że stabilizacja optyczna działa i niweluje drgania, jeśli natomiast włączymy stabilizację obrazu to widać że kąt widzenia się zawęża (wiadomo, na jakiejś podstawie musi stabilizować) ale jednocześnie obraz znowu się trzęsie tak jak by stabilizacja optyczna została wyłączona. Sam obraz stabilizowany jest dopiero w postprodukcji, widać zresztą na moim nagraniu jak miejscami obraz "faluje" i staje się lekko rozmyty, myślę że jak by dodatkowo działała stabilizacja optyczna takiego falowania by nie było... mógłby to ktoś wyjaśnić jak to jest z tą stabilizacją optyczną? Moim zdaniem stabilizacja cyfrowa robi świetną robotę (IMO 100x lepszą niż ta sztuczna z OnePlusa) i jak by miała do pomocy również optyczną wyglądało by to jeszcze lepiej. Dodam że obecnie wgrane mam MIUI 10 8.7.12 (czyli ta sprzed tygodnia), może to kwestia bety i za jakiś czas to zostanie poprawione? No i ten brak 60 fps...
Jak wyglądają Wasze materiały, jakieś opinie, ciekawe uwagi? ;)

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Dodaj nową pozycję...