rock'n'rolla Opublikowano 16 Lipca 2018 Opublikowano 16 Lipca 2018 Cześć. Miałem problemy ze Sklepem Google Play i skończyło się na tym, że wyczyściłem mu dane co okazało się błędem. Co prawda aplikacja zaczęła działać poprawnie jednak zniknęły mi wszystkie aplikacje z zakładki zainstalowane oraz nie pojawiają się nowe aktualizacje. Czy jest jakiś sposób żeby przywrócić to wszystko do stanu poprzedniego?
SLiM Opublikowano 16 Lipca 2018 Opublikowano 16 Lipca 2018 Wylogowanie na telefonie z konta Google i ponowne zalogowanie nie pomaga ?
rock'n'rolla Opublikowano 16 Lipca 2018 Autor Opublikowano 16 Lipca 2018 Właśnie szukałem gdzieś opcji wyloguj/zaloguj ale nigdzie nie mam. Znalazłem jedynie usuń konto? To jest to czy usunę w ogóle swoje konto?
mrosi Opublikowano 16 Lipca 2018 Opublikowano 16 Lipca 2018 1 minutę temu, rock'n'rolla napisał: Właśnie szukałem gdzieś opcji wyloguj/zaloguj ale nigdzie nie mam. Znalazłem jedynie usuń konto? To jest to czy usunę w ogóle swoje konto? Nie. "Usuń konto" w telefonie, oznacza usunięcie go z telefonu, nie w ogóle.
rock'n'rolla Opublikowano 16 Lipca 2018 Autor Opublikowano 16 Lipca 2018 No niestety nie Przeniosło mnie na stronę gdzie było ostrzeżenie, że wszystko szlag trafi. Będzie ktoś uprzejmy i palcem pokaże gdzie można się przelogować? Dobra już mam. Szukałem nie w tym miejscu co trzeba Przelogowałem się i dalej lipa Co teraz czyszczenie cache/dalvik?
mrosi Opublikowano 16 Lipca 2018 Opublikowano 16 Lipca 2018 36 minut temu, rock'n'rolla napisał: Przelogowałem się i dalej lipa Co teraz czyszczenie cache/dalvik? Wyczyszczenie, ale danych aplikacji: Ustawienia -> Aplikacje -> Zainstalowane -> Sklep Play -> Wyczyść dane aplikacji. Będziesz na nowo musiał zalogować się do konta Google. Jeśli nie pomoże, czyszczenie Cache i ART/Dalvik w TWRP.
rock'n'rolla Opublikowano 16 Lipca 2018 Autor Opublikowano 16 Lipca 2018 Właśnie użycie tej funkcji spowodowało wywalenie wszystkich aplikacji Zrobiłem to raz jeszcze i nic się nie zmieniło. Mam inny pomysł - odinstaluję i zainstaluję po kolei (prawie)wszystkie apki bo zauważyłem, że wtedy pojawiają się w zainstalowanych, czyli pewnie też będę mógł je aktualizować. Niestety pewnie aplikacje systemowe dalej będą niewidoczne. Do czasu zakupu Mi8EE pewnie będzie to jakieś rozwiązanie. A nie chcę czyścić Cache i Dalvik bo zniknie mi postęp w gierkach, które nie łączą się z Google Gry i nei zapisują tam postępu. A może inaczej. Co jakbym usunął pliki z katalogu data/dalvik-cache/arm i arm64 ale tylko te dotyczące sklepu Play?
Rekomendowane odpowiedzi