geforc Opublikowano 4 Lipca 2018 Opublikowano 4 Lipca 2018 Witam, Panowie od pewnego czasu są u mnie problemy z urządzeniami, nie są wyszukiwane, nie łączą się z apką albo nawet światlo nie włącza się o zaplanowanej godzinie (wcześniej było ok wszystko). Mam ustawione wszystko na CHINA, co się stanie jak zmienię na europę? dużo funkcjonalności zniknie? polecacie takie rozwiązanie?
gregor1230 Opublikowano 4 Lipca 2018 Opublikowano 4 Lipca 2018 U mnie to samo mainland China nie wyrabia a na europejskim serwerze jest tak mało urządzeń jak Europa mało znaczy w dzisiejszych czasach...
gregor1230 Opublikowano 5 Lipca 2018 Opublikowano 5 Lipca 2018 Chyba zrezygnować ze wszystkich zabawek xiaomi i zabrać się za lepsze urządzenia smart home... Ja już do tego badziewia nie mam nerwów. 1
szlapkers Opublikowano 6 Lipca 2018 Opublikowano 6 Lipca 2018 Wystarczy zainstalować sobie Domoticza na RPI i wtedy MiHome nie jest potrzebne. Przynajmniej do czujników, które działają cały czas bardzo dobrze :). Polecam zainteresować sie tym tematem.
geforc Opublikowano 6 Lipca 2018 Autor Opublikowano 6 Lipca 2018 Nie mam aż takiej wiedzy żeby tym się bawić...
szlapkers Opublikowano 6 Lipca 2018 Opublikowano 6 Lipca 2018 Poszukaj w necie tutorial. Ja też jestem laikiem a jakoś ogarnąłem sobie temat.
abgar Opublikowano 3 Sierpnia 2018 Opublikowano 3 Sierpnia 2018 Dnia 6.07.2018 o 08:21, szlapkers napisał: Przynajmniej do czujników, które działają cały czas bardzo dobrze Z czujników to ja mam higrotermometr wiszący na ścianie i mi wystarcza. Co z: żarówkami, kostką, gatewayem, smart socketami ?
mrosi Opublikowano 14 Sierpnia 2018 Opublikowano 14 Sierpnia 2018 Temat zostaje przeniesiony do kosza. Powód: mało wartościowa treść / pytanie już było omawiane na forum.
Rekomendowane odpowiedzi