barbia

MI 4 - nie wlacza sie, fastboot nie dziala

Recommended Posts

Szukalem wszedzie ale nigdzie nie znalazlem problemu takiego jak moj. 

Wczoraj ogladajac mecz zrobil sie goracy, a nastepnie padl. Myslalem ze to bateria I gdy podlaczylem do pradu bylem przekonany ze trzeba poczekac jak zawsze. Jednak MI 4 caly czas nie dzialal I zaczela migac czerwona dioda po kilku godzinach ladowania. Nie czytal go PC, a fastboot nie dawal efektow. PO kilku godzinach znowu podlaczylem go do ladowania na noc.  Rano zauwazylem ze ma juz 90% baterii ale dalej nie da sie go wlaczyc. Wyskakuje tylko napis 'MI'. Zadna kombinacja power+vol-/+ nie dziala. Fastboot tez nie daje zadnych efektow.

 

Bardzo zalezy mi na czasie bo jestem za granica a za Kilka dni wracam do polski. ;)

Edited by barbia

Share this post


Link to post
Share on other sites

Mam podobne objawy tj. 

1. Siedze przy biurku - patrze telefon wyłączony - nie włącza się - podłączam go pod ładowarkę to mruga tylko czerwoną/pomarańczową diodą.

2. P podłączeniem do huba usb (bez podłączania do komputera - tylko DC 5V) świeci ciągłym czerwonym światłem.

3.Po podłączeniu do komputera słychać dźwięk wykrywania urządzenia ale przerywa i wykrywa na nowo - tak w pętli.

4. W pracy miałem podpiętego do power banka przez 3h - nic nie dało // do huba usb przez 1h - nic 

5. Próbowałem też odłączyć baterie - rozkręcając telefon - nie pomogło 

6. Generalnie telefon nie raguje na żadne power on // power + vol down or up 

7. Zostawiam go teraz na noc w ładowarce (podobno może wstać nawet po dniu albo dłużej) ..... ?

8. Czytałem, że może to być spowodowane głęboki rozładowaniem telefonu (ale niby miałem naładowany)    === może niby pomóc trzymanie na ładowarce nawet 1-3 dni /// lub odstawienie telefonu na pare tygodni tak, żeby bateria rozładowała się kompletnie do 0V i wyzerowała się tam jakaś pamięć.

Aghh mam już dość ... 

P.S. zostawiłem tel. na noc podpiętego pod usb do komputera (8h) - nie włączył się

Teraz zostawiłem na ładowarce - wróce z pracy i sprawdze czy się włączyła - ale nie sądze. 
Ktoś się orientuje czy można jakoś sprawdzić tą baterie po wymontowaniu lub naładować na zewnątrz ? Ewentualnie mogę spróbować kupić nową za ~30zl jeśli to rozwiąże problem. 

 

 

P.S -- rozebrałem telefon - wyciągnąłem baterie i wygląda na bardzo napuchniętą - ma 0V  - zamówiłem jakąś nową na allegro :-)

Edited by Baszek

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now