Prox Opublikowano 8 Września 2014 Opublikowano 8 Września 2014 Wersja MIUI i posiadany smartfon: MIUI Polska 36.0.0 (v5) / Xiaomi Red Rice 1SOpis znalezionego błędu / problemu: Mniej więcej od aktualizacji do tej wersji softu, mój telefon cierpi na dziwną przypadłość. Od razu zaznaczam, że brat ma identyczny telefon i soft, a jednak nie ma tego problemu. Jednak przed updatem nie było problemu, co każe mi sądzić, że to wina softu. Otóż przy włączonym necie, używając przeglądarki lub Instagramu (najczęściej) potrafi mi co kilka minut wyskoczyć "szuflada aplikacji", tj. efekt taki, jakbym przytrzymał home. Sprawdzałem, czy to nie wina jakiegoś uciskania obudowy, ale nic się nie dzieje. Szuflada wyskakuje samoczynnie, w różnych momentach. Być może ktoś z Was tak miał? Czyściłem cache, zrobiłem wipe cache z recovery. Logcat brakDodatkowe informacje brak
Pan_Gnief Opublikowano 8 Września 2014 Opublikowano 8 Września 2014 Wyskakuje ona bo masz wtedy mało pamięci RAM i system podrzuca Ci to żebyś ubił aplikację działające w tle. Ja i mój 1S
Prox Opublikowano 8 Września 2014 Autor Opublikowano 8 Września 2014 Ale nieraz nie ma tam żadnych aplikacji widocznych. Mam np. odpaloną tylko Operę.
Pan_Gnief Opublikowano 8 Września 2014 Opublikowano 8 Września 2014 Ale jak klikniesz czyszczenie to zauważ że i tak jakaś ilość pamięci zostanie uwolniona. Ja i mój 1S
Numb Opublikowano 8 Września 2014 Opublikowano 8 Września 2014 Wipe cache wiele Ci nie da, musiałbyś full i wtedy wiedziałbyś, czego to wina. Co do wysuwania przez brak pamięci to bzdura, Android nie prosi użytkownika by wyczyścił pamięć tylko sam ubija aplikacje w tle.
Pan_Gnief Opublikowano 8 Września 2014 Opublikowano 8 Września 2014 To w takim razie dzięki za wyprowadzenie mnie z błędu Ja i mój 1S
Prox Opublikowano 8 Września 2014 Autor Opublikowano 8 Września 2014 Zainstalowałem v37. Może to pomoże. Dam znać. Jakby ktoś miał jeszcze jakieś pomysły, jestem otwarty.
Prox Opublikowano 9 Września 2014 Autor Opublikowano 9 Września 2014 Melduję, że w v37 nie ma tego problemu. Więc jeśli ktoś ma taki problem w v36, polecam update.
Rekomendowane odpowiedzi