przemek34k Opublikowano 20 Maja 2018 Opublikowano 20 Maja 2018 Witam, jak w MI A1 przerzucić jakieś aplikację na kartę pamięci lub sprawić aby zapisywały się one na niej ? W opcjach programisty włączyłem ''wymuszanie na kartę sd'' jednak żę wciąż wszystko idzie na pamięć wewnętrzną. Drugą sprawą są szumy z głośnika, szczególnie słyszalne podczas odtwarzania jakiegoś filmu gdzie po prostu ktoś coś mówi bez żadnej muzyki, na słuchawkach ten problem jako tako mija ponieważ jest to już o wiele wiele mniej słyszalne niekiedy prawie w ogóle.
przemek34k Opublikowano 20 Maja 2018 Autor Opublikowano 20 Maja 2018 Właśnie nie chcę tego robić ponieważ karta mimo wszystko mi się przyda, nie ma jakiejś innej opcji, po prostu nie chcę telefonu zapychać.
LukaszO Opublikowano 5 Czerwca 2018 Opublikowano 5 Czerwca 2018 (edytowane) Cześć, mam nowego Xiaomi M1A1. Włozyłem do niego karte SIM i kartę SD (64GB), którą kazłem ustawić jako pamięć wewnętrzną. Telefon ją sformatował, ostrzegł, że jest wolna i wszystko było OK. Zainstalowałem ulubione programy, przeniosłem kontakty, wszystko działało (panowalem nad tym). Do czasu aż telefon wyłączyłem i po jakimś czasie ponownie włączyłem (nie wyjmowałem karty). Napisał mi, że karta uszkodzona. Jako, że nie była nowa pomyślałem, że umarła śmiercią naturalną, wyjąłem ją i włożyłem drugą (16BG Hama). Ustawiłem jako pamięć wewnętrzną. Dzialało dwa dni i znowu po wyłączeniu telefonu padło. Dokładnie ta sama ustarka. Obydwie karty są nie do sofrmatwania na Xiaomi M1A1 - zaczyna formatować zawiesza się na 20% formatowania i piszę, że nie umie dokończyć. Inne telefony, aparaty fotograficzne też ich nie formatują. Z moich trzech laptopów widzi je tylko jeden i to podwójnie (kartę włożoną do slota widzi jako dwie karty, nie umie ich sformatować). Generalnie nie wiem co z nimi zrobic. Zanim włożę tam trzecią kartę proszę powiedźcie dlaczego mój telefon uparcie niszczy te karty i jak temu zapobiec. Z gory dziekuje Łukasz PS. Xiaomi M1 A1 wersja androida 8.0.0. stan zabezpieczen na 5 maj 2018. Edytowane 5 Czerwca 2018 przez LukaszO
LukaszO Opublikowano 5 Czerwca 2018 Opublikowano 5 Czerwca 2018 Dzięki. Trochę zajęło mi rozszyfrowanie pierwszej linijki Twojego posta. Poradziłem sobie z "Czytnik, minitool Partition Wizard. Usuń wszystkie partycje. Zmień GPT na MBR" ale utknąłem na "Utwórz jedną partycje na całości. Sformatuj." Zostaje na etapie gdzie karta SC (MBR) jest w jednym kawałku (nie wiem czy to partycja; chyba nie bo nazywa się *: ) w kolumnie "file system" pisze "bad disc" a "typ" to "logical" . I żadnego menu do dalszych operacji rozwinąć nie mogę. Jeszcze powalczę. A z tym ustawianiem karty jako pamięci wewnętrznej to masz racje.
Rekomendowane odpowiedzi