Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Od kilku dni mam Redmi 5 plus. Nowy, kupiony w Sferisie. Wszystko byłoby super, gdyby nie lekkie przycinania (widoczne zwlaszcza przy gestach, ale ogólnie przy przejściach między aplikacjami albo scrollowaniu stron/walla na FB). Brak takiej płynności, przy tych animacjach, przejściach. 

Trochę jest to irytujące :( Zwłaszcza że to wersja z 4GB ramu. Poza tym smartfon rewelacja, ale na dłuższą metę wkurza brak tej płynności. 

Czy to normalne w tym modelu czy z moim jest coś nie tak? Da się coś z tym ew. zrobić? 

Screenshot_2018-06-03-14-57-03-260_com.android.settings.png

Opublikowano
1 godzinę temu, blaca napisał:

Niestety przy wykonywaniu gestów mam czasami małe lagi, po prostu niedopracowanie.

Masz przycinki na globalu czy xiaomi.eu? Ja siedzę na global 9.5.5.0 i nie widzę lagów hmm... Może mam za wolne oko żeby coś dojrzeć ;)

Opublikowano

Jestem na globalu, widać nieraz przycinki przy wykonywaniu gestów przejścia z aplikacji na ekran główny lub do ostatnich otwartych aplikacji . Nie zawsze to widać ale czasami sa minimalne przyciecia interfejsu, nie jest to tak płynne jak w  iphonie

• Sad 1
Opublikowano
Jestem na globalu, widać nieraz przycinki przy wykonywaniu gestów przejścia z aplikacji na ekran główny lub do ostatnich otwartych aplikacji . Nie zawsze to widać ale czasami sa minimalne przyciecia interfejsu, nie jest to tak płynne jak w  iphonie
Cena tego telefonu tez nie jest taka jak iphone

Wysłane z mojego Redmi 5 Plus przy użyciu Tapatalka

Opublikowano

Aha czyli telefon za 700 zl może mieć przyciecia przy głupich animacjach gestów ktore tak strasznie obciążają podzespoły. Jasne. Jest niedopracowane i tyle. Tak samo jak zamykanie aplikacji w tle. Mam 4gb ramu a aplikacje sa zabijanie. W lenovo p2 przy 4 gb ramu mogłem otworzyć aplikacje której używałem dzień wcześniej a system jej nie ubil. W miui to chyba i 6gb by nie starczyło. 

I mam oczywiście powylaczane wszystkie oszczędzania bateri itp oraz kłódki na aplikacjach. 

Opublikowano

Zmieniałem luncher na nova i klatkowanie, szrpanie, przyciecia w animacji gestów nie mają już miejsca. Czyli winny jest luncher miui. 

Opublikowano
2 godziny temu, blaca napisał:

Zmieniałem luncher na nova i klatkowanie, szrpanie, przyciecia w animacji gestów nie mają już miejsca. Czyli winny jest luncher miui. 

Czyli jak to zrobić? Luncher? 

Opublikowano
2 godziny temu, krzyporeba napisał:

Czyli jak to zrobić? Luncher? 

Po prostu ściągnij sobie jakiś luncher ze sklepu i zobacz który Ci odpowiada.