Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Cześć, zakupiłem dopiero co redmi note 4 i jest to mój pierwszy telefon tej marki. W pierwszych godzinach użytkowania już znalazłem następujące bolączki: brak możliwości obrotu ekranu przy pisaniu smsa(w internecie i aplikacjach działa, blokuj obrót wyłączone), brak wyboru trybu sieci jeżeli chodzi o transmisję danych - tutaj po prostu chodzi mi o to żeby internet działał przez 3G zamiast LTE co powinno ograniczyć zużycie pakietu przy spowolnieniu internetu. Z tego co wstępnie zdążyłem wyczytać to trzeba zainstalować jakieś custom romy - jakbyście mogli skrótowo polecić co zainstalować i jak nie spieprzyć systemu telefonu na dzień dobry. 

Z góry dzięki

Opublikowano

Jak chcesz obrót to zainstaluj inną aplikację do SMSów (np. Textra). Wybór trybu sieci oczywiście jest. Wpisz w szukajke w ustawieniach "preferowany" to podpowie.

Opublikowano

Temat zostaje przeniesiony do kosza. Powód: mało wartościowa treść / pytanie już było omawiane na forum.

Nie wiem po co się administracja miuipolska męczyła i pisała FAQ, czy też tworzyła aplikację Samouczek MIUI, jeżeli NIKT tego nie używa...

1. Soft Global nie posiada obrotu w apce SMS

2.Pewnie, że jest wybór, ale Twój tok rozumowania jest tak błędny, że aż szkoda to komentować. Zmiana z 4G na 3G nie zmieni Ci ilości pobieranego pakietu, bo jak? Jeżeli oglądasz coś na YT to zawsze pobierze to samo nie ważne, czy oglądasz w 3G, czy w LTE...

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Dodaj nową pozycję...