zelus Opublikowano 17 Maja 2018 Opublikowano 17 Maja 2018 witam Mam taki problem, po aktualizacji do miui global 9.5.9.0 zniknela mi funkcja przesylania obrazu na tv, nazywalo sie to chyba projekcja. Wczesniej ją mialem w przyciskach w belce powiadomien i bylo tez w ustawieniach, teraz zniknelo... Zniknely mi tez motywy, ale gdzies wyczytalem ze zmiana regionu na Indie pomaga i rzeczywiscie pomoglo, natomiast tego nadal nie ma. telefon to redmi note 4 ze snapem.
a_lewicki Opublikowano 19 Maja 2018 Opublikowano 19 Maja 2018 Motywy zostały zablokowane na globalu dla Europy (na pewno dla Polski). Być może przesyłanie ekranu razem zostało zablokowane. Ogólnie polecam przesiąść się na xiaomi.eu | MIUI Polska (nie tracisz gwarancji). Wszystkie te funkcje są dostępne + kilka innych i znacznie lepsze tłumaczenie systemu. Przed przesiadką polecam zainstalować najnowszy global dev
zelus Opublikowano 19 Maja 2018 Autor Opublikowano 19 Maja 2018 Nigdy sie w to nie bawiłem i teraz też mi się nie pali bo sie boje ze coś nie pyknie i tylko problemy. Funkcje znalazłem, nazywa sie teraz wifi direct i jest w zaawansowanych opcjach wifi, no ale cóż z tego skoro nie działa, tzn w sekunde pokazuje ze połączono, ale na telewizorze caly czas mam "connecting", chwile pomieli i wraca do stanu wyjściowego Wcześniej działało bez zarzutu, teraz lipa. Urządzenie przy tv to MS Display Adapter i na pewno jest sprawne, z laptopem łączy i wszystko działa.
a_lewicki Opublikowano 19 Maja 2018 Opublikowano 19 Maja 2018 U mnie jest to w Ustawienia -> (Sekcja sieci bezprzewodowe) Więcej -> ekran bezprzewodowy
mrosi Opublikowano 20 Maja 2018 Opublikowano 20 Maja 2018 Temat zostaje przeniesiony do kosza. Powód: to Forum MIUI Polska/EU. Błędy z MIUI Global zgłaszamy na forum globalnym.
Rekomendowane odpowiedzi