Insomaniak Opublikowano 16 Maja 2018 Opublikowano 16 Maja 2018 Hej, Kilka już razy instalowałem TWRP, następnie Magiska. Wszystko było w porządku, działał przez jakiś czas, aż któregoś dnia patrzę -> nie mam roota. Myślę sobie, że może jakoś go usunąłem, chcę wejść w TWRP -> tak, TWRP też nie ma. Sytuacja miała miejsce kilka razy. Dodatkowym problemem jest instalacja TWRP przez fastboota. Wszystko wykonuje się poprawnie, do TWRP wrzuca mnie w momencie jak użyję fastboot boot twrp.img i...na tym koniec. Trzymając POWER + VOL- + VOL+ nie trafiam do recovery. Po tym jak wejdę w nie komendą wyżej, i wybiorę Reboot -> Recovery, po prostu uruchamia mi system. Jedyne co, do TWRP mogę dostać się tylko jak bootuję twrp.img Mimo tego, że flash recovery zawsze się udaje, nie ma problemów, przechodzi gładko, to to TWRP się nie flashuje na urządzeniu. Wszystkie te sytuacje miały miejsce na MIUI9 w wersji Beta z aktualizacjami tygodniowymi. Zmieniłem teraz ROM na xiaomi.eu, zobaczę czy błąd będzie dalej występował. Ale jak temu zaradzić i co może być przyczyną tych dwóch problemów? Pozdrawiam
Insomaniak Opublikowano 16 Maja 2018 Autor Opublikowano 16 Maja 2018 8 minut temu, dzidexx napisał: Ostatni post: https://miuipolska.pl/forum/topic/27999-problem-z-instalacją-twrp-i-miui-polska/?page=2 Dzięki wielkie. Po zastosowaniu tego z TWRP mogę korzystać normalnie? Tzn. Magiska mogę doinstalować w późniejszym czasie?
Insomaniak Opublikowano 16 Maja 2018 Autor Opublikowano 16 Maja 2018 4 minuty temu, dzidexx napisał: Tak. Dziękuję ślicznie. //Do zamknięcia.
Rekomendowane odpowiedzi