Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Telefon wysyła mms-y, problem z odbiorem: nie odbiera żadnych mms-ów. Zarówno przy włączonej transmisji danych , jak i przy wyłączonej - opcja "odbieraj mms przy wyłączonej transmisji danych" jest aktywna. Konfiguracja punktów dostępowych (internet i mms) zgodnie z danymi ze strony operatora (Orange).

Nie wiem, czy to istotne, ale telefon kupiony w Chinach, wersja global.

Może są tu użytkownicy Orange i mogliby podać swoje ustawienia?

Opublikowano

Mi od paru dni wogóle nie wysyła ani nie odbiera mmsów a wczesniej wszystko działało normalnie. Ma ktos na to jakis sposób? Operator t-mobile, apny ustawione prawidłowo.

Wysłane z mojego Redmi 5 Plus przy użyciu Tapatalka

• 3 tygodnie później...
Opublikowano (edytowane)

Uzupełnię nieco informacje z pierwszego postu. Nie jestem osobiście użytkownikiem telefonu, jest nim moja córka. Dlatego pewne informacje, może istotne, umknęły mi, gdy pisałam poprzednio.

Telefon odbierał i wysyłała mms-y bez problemów, przez ok. tydzień po rozpoczęciu użytkowania. Potem przestał odbierać, wysyła nadal. W międzyczasie pojawiła się aktualizacja. Nie potrafię stwierdzić, czy problem pojawił się jeszcze przed aktualizacja czy po niej. Postanowiłam przywrócić ustawienia fabryczne i ... hurrra... Sukces, odbiera mms-y. Przez tydzień, teraz znów nie odbiera. I zgłasza się kolejna aktualizacja. Nie wiem, czy aktualizować, czy nie.

Czy może być odpowiedzialna za te "numery" wadliwa karta sim?

Edycja. Kliknęłam tę "aktualizację", mignął jedynie ekran i wygląda, że na tym koniec..... Tak jakby dopiero teraz "przyjął do wiadomości', że już został zaktualizowany.

aktulana wersja.png

Edytowane przez maglisa
Poprawka
  • 1 miesiąc temu...