dyleck Opublikowano 2 Września 2014 Opublikowano 2 Września 2014 (edytowane) Hej, Czy coś trzeba włączyć w opcjach żeby działało OTG? Urządzenie które podpinam nie wywołuje żadnej reakcji, natomiast po podłączeniu do SGS3 z MIUI v5 wszystko jest ok. Dodam jeszcze, że USB OTG Checker stwierdza, że telefon posiada OTG API, ale sygnału już nie wykrywa. Edytowane 2 Września 2014 przez dyleck
festor89 Opublikowano 2 Września 2014 Opublikowano 2 Września 2014 (edytowane) Nic nie trzeba ustawiać. Z ciekawości sprawdziłem i u mnie OTG działa bez problemu. Po podłączeniu urządzenia nic się nie wyświetla, ściągnij belkę w dół i masz tam informację " Nośnik USB podłączony" klikasz na to otwiera się manager plików i po lewej stronie u góry zmieniasz z "Pamięć wewnętrzna" na "Nośnik USB" Edytowane 2 Września 2014 przez festor89
dyleck Opublikowano 2 Września 2014 Autor Opublikowano 2 Września 2014 Kurde, no to nie wiem o co chodzi. Na belce nic nie ma, powiadomienia też nie. Pendrive nie działa, ale tylko na MI4. Jak by ktoś miał jakiś pomysł, to dawajcie znać.
festor89 Opublikowano 2 Września 2014 Opublikowano 2 Września 2014 a w managerze plików nie masz możliwości wyboru nośnika usb?? Podłącz pendrive i zobacz czy masz w Ustawienia/Pamięć taką opcje jak "podłącz karte sd"
Ari93 Opublikowano 2 Września 2014 Opublikowano 2 Września 2014 (edytowane) a sprobuj podlaczyc innego pendriva, myszke, klawiature, dysk przenosny... cokolwiek i zobacz czy wgl telefon zareaguje jesli nie, mozesz inny tel bez otg podlaczyc i zobacz czy mi4 bedzie go ladowal jesli nie to albo cos z kablem albo zasilaniem usb w mi4 aa... probowales telefon zrestartowac? ;P mi na mi2 czesto sie zawiesi montowanie jak nie wymontuje i po resecie dopiero dziala... a jak odepne z wlaczonym solidem to tez juz go nie uruchomie, wywala blad unlockera dopiero po resecie zaczyna dzialac Edytowane 2 Września 2014 przez Ari93
dyleck Opublikowano 2 Września 2014 Autor Opublikowano 2 Września 2014 Restarty oczywiście robione, a co do podłączenia innego sprzętu to jeszcze nie próbowałem, bo nie mam chwilowo takiej możliwości. Trochę uprościłem sprawę, bo to nie jest pendrive, tylko przejściówka z micro-sd, więc pewnie jest to tak naprawdę hub usb, W dmesgu znalazłem wpisy, że jest wykrywany HUB i na końcu że nie może przeskanować USB. Podejrzewam, że w kernelu coś jest skopane z obsługą tego HUBa i tyle. Spróbuję nabyć właśnie pendrive'a i zobaczymy wtedy co się stanie. Mam na oku SanDisk Dual - może ktoś ma i może potwierdzić czy działa. Jeśli nie, to pewnie ja sprawdzę niebawem.
Ari93 Opublikowano 2 Września 2014 Opublikowano 2 Września 2014 ja na MI2 bez problemu korzystalem z dysku przenosnego 1TB ale montowalem programem bo miui domyslnie NTFS nie obsluguje dysk smigal bez problemu poza tym ze bateria znikala jak szalona ;P pendrivy, myszki, klawiatury i nawet pad od PS2 przez przejsciowke dzialal elegancko przejsciowki nie sprawdzalem... ale huba tak i np myszka i pendrive dzialaly, dwa pendrivy nie chcialy cos sie gryzlo pewnie jest jakies ograniczenie montowania do 1 urzadzenia
dyleck Opublikowano 3 Września 2014 Autor Opublikowano 3 Września 2014 Tak jak myślałem, wymiana na inny pendrive rozwiązała problem. Sandisk Dual działa.
Rekomendowane odpowiedzi