Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)

Hej,

Czy coś trzeba włączyć w opcjach żeby działało OTG? Urządzenie które podpinam nie wywołuje żadnej reakcji, natomiast po podłączeniu do SGS3 z MIUI v5 wszystko jest ok.

Dodam jeszcze, że USB OTG Checker stwierdza, że telefon posiada OTG API, ale sygnału już nie wykrywa.

Edytowane przez dyleck
Opublikowano (edytowane)

Nic nie trzeba ustawiać. Z ciekawości sprawdziłem i u mnie OTG działa bez problemu. Po podłączeniu urządzenia nic się nie wyświetla, ściągnij belkę w dół i masz tam informację " Nośnik USB podłączony" klikasz na to otwiera się manager plików i po lewej stronie u góry  zmieniasz z "Pamięć wewnętrzna" na "Nośnik USB"

Edytowane przez festor89
Opublikowano

Kurde, no to nie wiem o co chodzi. Na belce nic nie ma, powiadomienia też nie. Pendrive nie działa, ale tylko na MI4. Jak by ktoś miał jakiś pomysł, to dawajcie znać.

Opublikowano

a w managerze plików nie masz możliwości  wyboru nośnika usb?? Podłącz pendrive i  

zobacz czy masz w Ustawienia/Pamięć taką opcje jak "podłącz karte sd"

Opublikowano (edytowane)

a sprobuj podlaczyc innego pendriva, myszke, klawiature, dysk przenosny... cokolwiek i zobacz czy wgl telefon zareaguje

jesli nie, mozesz inny tel bez otg podlaczyc i zobacz czy mi4 bedzie go ladowal jesli nie to albo cos z kablem albo zasilaniem usb w mi4

aa... probowales telefon zrestartowac? ;P mi na mi2 czesto sie zawiesi montowanie jak nie wymontuje i po resecie dopiero dziala... a jak odepne z wlaczonym solidem to tez juz go nie uruchomie, wywala blad unlockera dopiero po resecie zaczyna dzialac

Edytowane przez Ari93
Opublikowano

Restarty oczywiście robione, a co do podłączenia innego sprzętu to jeszcze nie próbowałem, bo nie mam chwilowo takiej możliwości. Trochę uprościłem sprawę, bo to nie jest pendrive, tylko przejściówka z micro-sd, więc pewnie jest to tak naprawdę hub usb, W dmesgu znalazłem wpisy, że jest wykrywany HUB i na końcu że nie może przeskanować USB. Podejrzewam, że w kernelu coś jest skopane z obsługą tego HUBa i tyle. Spróbuję nabyć właśnie pendrive'a i zobaczymy wtedy co się stanie. Mam na oku SanDisk Dual - może ktoś ma i może potwierdzić czy działa. Jeśli nie, to pewnie ja sprawdzę niebawem. ;)

Opublikowano

ja na MI2 bez problemu korzystalem z dysku przenosnego 1TB ale montowalem programem bo miui domyslnie NTFS nie obsluguje

dysk smigal bez problemu poza tym ze bateria znikala jak szalona ;P pendrivy, myszki, klawiatury i nawet pad od PS2 przez przejsciowke dzialal elegancko ;) przejsciowki nie sprawdzalem... ale huba tak i np myszka i pendrive dzialaly, dwa pendrivy nie chcialy cos sie gryzlo pewnie jest jakies ograniczenie montowania do 1 urzadzenia

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Dodaj nową pozycję...