MrSeeba Opublikowano 29 Sierpnia 2014 Opublikowano 29 Sierpnia 2014 Witam, Mam problem z głośnikiem rozmów swoim Xiaomi MI3. Przy próbie nawiązania połączenia głosowego nic nie słychać "w słuchawce", tryb głośnomówiący działa bez problemu. Zmieniłem oprogramowanie na stable, przywróciłem ustawienia fabryczne i nic. Następnie wykonałem diagnostykę sprzętu i okazuje się, że wina leży po stronie hardware - padł przedni głośnik przy karcie SIM. Nie chce bawić się w wysyłanie telefonu do Chin. Czy jest możliwość zakupienia potrzebnej do wymiany części? Gdzie takową ewentualnie nabyć? Czy uda mi się dokonać naprawy domowymi sposobami? Z góry dziękuję za wszelką pomoc i wskazówki. Pozdrawiam, Sebastian.
minemaniak1 Opublikowano 29 Sierpnia 2014 Opublikowano 29 Sierpnia 2014 Nie musisz do Chin, możesz do Bułgarii, i chyba do Czech (ie jestem pewien tego drugiego).
Mastrojani Opublikowano 31 Sierpnia 2014 Opublikowano 31 Sierpnia 2014 Naprawisz domowymi sposobami, po prostu zamów podobny wielkościowo głośniczek i dopasuj do ramki telefonu.... Taka zabawa będzie Cię kosztować góra 30 złotych i godzinę czasu.
Robbo Opublikowano 31 Sierpnia 2014 Opublikowano 31 Sierpnia 2014 Głośnik może pasować z wielu telefonów dostępnych u nas na rynku. Głośnik nie jest lutowany, jest na styk. Wystarczy rozkręcić , wyjąć i wstawić, bez problemu powinieneś znaleźć u nas identyczny. Ja i G2
Wizmi Opublikowano 7 Września 2014 Opublikowano 7 Września 2014 Cześć, mam Mi3W od jakiegoś miesiąca i niestety mam ten sam problem. Zastanawia mnie, jak otworzyć telefon, by do głośnika się dostać i go wymienić (jak już go gdzieś w sieci znajdę...)?
Rekomendowane odpowiedzi