MichalHerman Opublikowano 28 Kwietnia 2018 Opublikowano 28 Kwietnia 2018 (edytowane) Kupiłem Xiaomi Roidmi 3s, zainstalowałem na komórce aplikację Roidmi, sparowałem urządzenia, zrobiłem aktualizację firmware - aktualnie pokazuje wersję 17. Kiedy korzystam z urządzenia po paru minutach połączenie bluetooth zostaje zerwane. Czasami ponawia z powrotem się po chwili, czasem trzeba wyłączyć bluetooth w komórce i włączyć ponownie, żeby zadziałało. Próbowałem korzystać z telefonu z włączonym trybem performance, ale nie pomogło. Nie ma w zasięgu innego znanego urządzenia, z któym mógłby się parować. Moja wersja systemu: 9.5.2.0 Jakieś pomysły co można z tym fantem zrobić? Korzystam czasem ze słuchawki bluetooth to dłuższych rozmów (nawet i po pół godziny) i tam nie rozłącza w trakcie rozmowy. A tutaj puszczam muzykę i co kilka minut reset połączenia. Podobnie telefon zachowywał się z głosnikiem bluetooth od JBL, ale myślałem, że to wina głośnika. Edytowane 28 Kwietnia 2018 przez MichalHerman 1
slawek.n Opublikowano 29 Kwietnia 2018 Opublikowano 29 Kwietnia 2018 (edytowane) Wracając do problemu. Jest coś takiego jak oszczędzanie energii w telefonie. Może trzeba wyłączyć jedną opcję. Ustawienia , bateria i wydajność, scenariusze. Tam jest opcja , która przeczytaj i odznacz. Ja to miałem włączone i uwolniło mnie od problemu zrywania połączenia. Ale, gdy to mam włączone to naprawdę telefon działa znacznie dłużej. Edytowane 29 Kwietnia 2018 przez slawek.n 1
slawek2.n Opublikowano 29 Kwietnia 2018 Opublikowano 29 Kwietnia 2018 (edytowane) . Edytowane 30 Kwietnia 2018 przez slawek2.n
slawek2.n Opublikowano 29 Kwietnia 2018 Opublikowano 29 Kwietnia 2018 (edytowane) . Edytowane 30 Kwietnia 2018 przez slawek2.n
MichalHerman Opublikowano 5 Maja 2018 Autor Opublikowano 5 Maja 2018 On 4/29/2018 at 6:13 PM, slawek.n said: Wracając do problemu. Jest coś takiego jak oszczędzanie energii w telefonie. Może trzeba wyłączyć jedną opcję. Ustawienia , bateria i wydajność, scenariusze. Tam jest opcja , która przeczytaj i odznacz. Ja to miałem włączone i uwolniło mnie od problemu zrywania połączenia. Ale, gdy to mam włączone to naprawdę telefon działa znacznie dłużej. Po zmianie tych ustawień zrywa znacznie rzadziej, ale niestety nie rozwiązuje to problemu w 100%.
Rekomendowane odpowiedzi