Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam,

mam takie pytanie do osób, które są obeznane w temacie :)

Który telefon lepiej kupić : Redmi 4x czy Redmi 5? Ceny właściwie są porównywalne (zakup w Polsce, przez internet) - Redmi 5 nieznacznie droższe... ale właśnie - który jest bardziej opłacalny? W 4x jest super bateria, 5 ma trochę gorszą... za to 5 większy ekran (przy chyba sensownych gabarytach) no i jakby ładniejszy... Ale może są jakieś rzeczy, o których nie wiem, których się nie wyczyta z prostego porównania?

Opublikowano

5 ma lepszy aparat, bardziej" dzisiejsze" proporcie ekranu (18:9)
Bateria mniejsza ale snap 450 jest połowę bardziej oszczędniejszy niż 430 więc tragedii nie ma w zużyciu. Może drażnić trochę ekran HD na 5,7cala, ale w sumie ja YT na 5,5 cala z fhd przełączam na HD bo nie widzę różnicy

• Like 1
Opublikowano

Dzięki :)

a jak jest z oprogramowaniem, wersją? Ja za bardzo się na tym nie znam, ale czy nie okaże się, że np Redmi 5 będzie miała coś nieprzetłumaczone czy coś w Polsce nie tak będzie działać? Czy mają takie samo oprogramowanie?

I jeszcze - widzę, że Redmi 5 nie ma przycisków pod ekranem, tylko są wyświetlane na ekranie - jak to w praktyce się sprawdza? Jest lepiej/gorzej/bez znaczenia?