Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Koledzy i koleżanki - poratujcie

Parę dni temu ładowarka samochodowa padła i zabrała ze sobą mojego MI2S. Ja spisałem już telefon na straty, ale kolega elektronik wlał we mnie odrobinę nadziei - po rozmontowaniu telefonu widać, że jeden mały układ się usmażył. Problem jednak w tym, że aby go wymienić, muszę znać jego oznaczenie. Czy ktoś posiada dokładne zdjęcie płyty głównej? Dokładnie chodzi o "dolną połowę". Załączam moją fotkę chodzi o układ wskazany strzałką (lekko powyżej złącza baterii, obok gniazda śruby mocującej). U mnie początek jego symbolu to "13A..." - pytanie co jest dalej.

Z góry dzięki za pomoc.

post-1232-0-30916000-1409031020_thumb.jp

Opublikowano (edytowane)

Hmmm... trochę (a może nawet bardzo) mi wstyd, bo mi się to nie udało.

Od czego jednak jest forum ;) - Dzięki wielkie

Edit:

Może dlatego ja nie dałem rady, że ja szukałem fraz typu MI2, MI2S, MI-2, MI-2S itd Ty znalazłeś plik z frazą "Mi-Two". Oczywiście nie umniejsza to Twoich zasług. Jeszcze raz dziękuję za pomoc.

Edytowane przez tomasz_kw
Opublikowano (edytowane)

Nie, wyszukiwałem "mi2 motherboard" po zdjeciach w dużej rozdzielczości, sam mi to przekabacił na mi-two :)

Apropo usterki dziwię się tylko że nie próbowałeś wysyłać na gwarancji, chyba że już się skończyła.

Edytowane przez jordan87
Opublikowano (edytowane)

Układ to Regulator napięcia i na ruskim forum rozszyfrowali, że zamiennikami prawdopodobnie mogą być: TK74013L, SOT-23L-8

No chyba, że twojemu kumplowi uda się dostać taki sam :)

Edytowane przez Renegade
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Dodaj nową pozycję...