tomasz_kw Opublikowano 26 Sierpnia 2014 Opublikowano 26 Sierpnia 2014 Koledzy i koleżanki - poratujcie Parę dni temu ładowarka samochodowa padła i zabrała ze sobą mojego MI2S. Ja spisałem już telefon na straty, ale kolega elektronik wlał we mnie odrobinę nadziei - po rozmontowaniu telefonu widać, że jeden mały układ się usmażył. Problem jednak w tym, że aby go wymienić, muszę znać jego oznaczenie. Czy ktoś posiada dokładne zdjęcie płyty głównej? Dokładnie chodzi o "dolną połowę". Załączam moją fotkę chodzi o układ wskazany strzałką (lekko powyżej złącza baterii, obok gniazda śruby mocującej). U mnie początek jego symbolu to "13A..." - pytanie co jest dalej. Z góry dzięki za pomoc.
jordan87 Opublikowano 26 Sierpnia 2014 Opublikowano 26 Sierpnia 2014 Wystarczyła około minuta na znalezienie zdjęcia http://www.chipworks.com/en/technical-competitive-analysis/resources/blog/recentteardowns/files/2012/12/Mi-two-1E-front.jpg?file=2012/12/Mi-two-1E-front.jpg
tomasz_kw Opublikowano 26 Sierpnia 2014 Autor Opublikowano 26 Sierpnia 2014 (edytowane) Hmmm... trochę (a może nawet bardzo) mi wstyd, bo mi się to nie udało. Od czego jednak jest forum - Dzięki wielkie Edit: Może dlatego ja nie dałem rady, że ja szukałem fraz typu MI2, MI2S, MI-2, MI-2S itd Ty znalazłeś plik z frazą "Mi-Two". Oczywiście nie umniejsza to Twoich zasług. Jeszcze raz dziękuję za pomoc. Edytowane 26 Sierpnia 2014 przez tomasz_kw
jordan87 Opublikowano 26 Sierpnia 2014 Opublikowano 26 Sierpnia 2014 (edytowane) Nie, wyszukiwałem "mi2 motherboard" po zdjeciach w dużej rozdzielczości, sam mi to przekabacił na mi-two Apropo usterki dziwię się tylko że nie próbowałeś wysyłać na gwarancji, chyba że już się skończyła. Edytowane 26 Sierpnia 2014 przez jordan87
Renegade Opublikowano 26 Sierpnia 2014 Opublikowano 26 Sierpnia 2014 (edytowane) Układ to Regulator napięcia i na ruskim forum rozszyfrowali, że zamiennikami prawdopodobnie mogą być: TK74013L, SOT-23L-8 No chyba, że twojemu kumplowi uda się dostać taki sam Edytowane 26 Sierpnia 2014 przez Renegade
Mastrojani Opublikowano 31 Sierpnia 2014 Opublikowano 31 Sierpnia 2014 Zamiennik podejdzie z palcem w... Nosie . Nie dziwi mnie natomaist tutaj fakt braku jakiegokolwiek bezpiecznika na mobo....
Rekomendowane odpowiedzi