Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam, dzisiaj niestety zalałem delikatnie głośnik multimedialny (ten na dole) i w chwili obecnej działać działa, ale trochę charczy i nie gra na pełnej głośności. Teraz pytanie czy można coś doraźnie zrobić bez rozbierania telefonu? Jakoś spróbować go wysuszyć? Czy bez serwisu się nie obejdzie?

Wysłane z mojego Redmi Note 4 przy użyciu Tapatalka

Opublikowano

Ja też zalałem swój głośnik i do tego mikrofon. Rozmówcy nie słyszeli mnie w ogóle, a głośnik właśnie tak "charczał". Przez noc telefon musiał wyschnąć, bo rano już wszystko było w porządku ;)

• 1 rok później...
Opublikowano

Ja mam podobny problem i piszę tutaj, by nie powielać tematu.

W zeszłym tygodniu zalazłam głośnik multimedialny. Niestety nie wodą, a gęstym szamponem, który był w plecaku razem z telefonem. Próbowałam wyczyścić,  wysuszyć to, ale szampon to nie woda.

Głośnik działa, ale ma metaliczny dźwiek  i trzeszczy. Muzyki na głośniku kompletnie nie da się słuchać. Rozmów na zestawie głośnomówiącym też niezbyt, bo słyszę rozmówcę jak z przytłumionego miejsca. Dzwonki i alarmy to tragedia.

Da się to jakoś naprawić czy muszę wymieniać głośnik? A jeżeli muszę - to jaki może być tego koszt?