Re4ctioN Opublikowano 23 Sierpnia 2014 Opublikowano 23 Sierpnia 2014 (edytowane) Synchronizacja nie działa, ponieważ potrzebne do uruchomienia niej jest wysłanie SMSa na kartę SIM (w przypadku moim 2 kart - Aero2 i PLAY). Jak wiemy Aero2 nie odbierze SMSa i nie da się uaktywnić usługi. W apce Chmury Xiaomi można zaznaczyć, z której karty SIM mają być synchronizowane SMSy i połączenia ale procedura wysyłania SMSa działa dopiero jak zaznaczy się obie karty, co jest chyba dosyć dziwne. o.O Da się z tym coś zrobić, czy raczej nierozwiązywalny bug? Telefon Redmi i Stable 17. Edytowane 23 Sierpnia 2014 przez Re4ctioN
Re4ctioN Opublikowano 24 Sierpnia 2014 Autor Opublikowano 24 Sierpnia 2014 Ktoś, coś? Jak sprawa wygląda u Was mając Aero2 i jakąś drugą kartę SIM z innym operatorem? Działa Wam synchronizacja?
Numb Opublikowano 24 Sierpnia 2014 Opublikowano 24 Sierpnia 2014 Synchro ok, ale wiadomości w chmurze nie.
Re4ctioN Opublikowano 24 Sierpnia 2014 Autor Opublikowano 24 Sierpnia 2014 A jak to zrobiłeś DrDee? Wyciągnąłeś kartę SIM od Aero i włączyłeś synchronizację czy od razu działała jak włączyłeś synchronizację na drugiej karcie SIM?
Numb Opublikowano 24 Sierpnia 2014 Opublikowano 24 Sierpnia 2014 Synchro działało ok, nie wybierałem żadnej karty tylko w chmurze Xiaomi włączyłem...
Re4ctioN Opublikowano 24 Sierpnia 2014 Autor Opublikowano 24 Sierpnia 2014 (edytowane) Ale jak klikasz Rejestr połączeń i wiadomości to możesz uruchomić synchronizację na dwóch kartach. Masz włączoną na dwóch czy na jednej? EDIT: Nie wiem w takim razie co jest u mnie nie tak. :< Uruchamiam synchro połączeń i smsów na karcie Playa i nic się nie dzieje na dobrą sprawę oprócz ikonki odświeżania przy tych kategoriach w apce Chmury. Żaden SMS nie przychodzi (a przecież powinien). Edytowane 24 Sierpnia 2014 przez Re4ctioN
Numb Opublikowano 24 Sierpnia 2014 Opublikowano 24 Sierpnia 2014 U mnie jednak to samo... Niestety, to ewidentnie wina ostatniego update, a raczej patcha na chmurę, w 16.3 było ok
Rekomendowane odpowiedzi