Gya Opublikowano 22 Sierpnia 2014 Opublikowano 22 Sierpnia 2014 Mam problem bo zrobilem aktualizacje systemu miui na najnowszy chyba nie wiem jaki, ale właczyłem, pobrałem, wyłaczył sie, zaczał instalowac, wiec do tego momentu spoko wszystko, no ale skonczył wyłaczył sie i teraz włacza sie co chwile i jest tylko logo mi jak zawsze na starcie, przez chwile i wylacza sie i ponawia caly czas ta czynnosc, wyciagalem baterie no i nic nie da sie zrobic, przynajmniej nie wiem co mozna zrobic, pomocy!
Re4ctioN Opublikowano 23 Sierpnia 2014 Opublikowano 23 Sierpnia 2014 Wyłączyłem, pobrałem? To Ty instalowałeś na fabrycznym, chińskim ROMie ten soft, przez aplikację aktualizacje? Bo tak da się zrozumieć z Twojej wypowiedzi. Wyrażaj się dokładniej i pisz zdaniami bo tego się czytać nie da. Jeżeli łapiesz bootloopa to spróbuj wejść do recovery poprzez naciskanie równocześnie klawiszy vol- i power. Daj znać jakie masz recovery, czy chińskie, czy CWM, czy TWRP. Jeżeli CWM lub TWRP to zainstaluj ROM z zip który powinieneś mieć na karcie lub pamięci wewnętrznej (ale nie wiem czy Ty ściągałeś sam paczkę z ROMem czy ściągnąłeś przez aplikację aktualizacje na chińskim ROMie czy jak). Jeżeli nie masz paczki z ROMem to przyznam szczerze, że nie jestem pewien ale chyba jedynym sposobem jest postępowanie według poradnika w dziale z naszym telefonem o odbrickowaniu telefonu. Nie wiem czy jest możliwym wrzucenie do pamięci telefonu pliku jak nie można go uruchomić, ale pewnie nie. Spróbuj jeszcze full wipe zrobić wcześniej, może pomoże. Ale pewnie trzeba będzie odceglić.
Gya Opublikowano 23 Sierpnia 2014 Autor Opublikowano 23 Sierpnia 2014 Sory bylem wczoraj po pracy zmeczony i nie ogarniałem. Dobra ok, umiem wejsc na ten Team Win Recovery Project v2.5.0.0 czyli to TWRP. Problem ze nie widzi mnie w komputerze, mam tu install, wipe, backup, restore, mount, settings, advanced, reboot - takie przyciski. Wchodze w install jestem na sdcard i nic mi sie nie pokazuje, wiec chyba musze sciagnac ten ROM. Aktualizowałem go z jednej z chinskich aplikacji czy tam z systemu. Na poczatku rebootowałem go na Ultimate Miui system ale nie wiem czy to wiecej cos mowi. no a jak go zalaczam normalnie to pojawia sie logo i nic wiecej po chwili sie wylacza i wlacza na nowo i to samo trwa to kilka sekund.
MasaMasen Opublikowano 23 Sierpnia 2014 Opublikowano 23 Sierpnia 2014 (edytowane) W TWRP jest opcja mount. Podłącz telefon do komputera i ją wciśnij a potem mount usb storage, powinno widzieć pamięć. Edytowane 23 Sierpnia 2014 przez MasaMasen
Gya Opublikowano 23 Sierpnia 2014 Autor Opublikowano 23 Sierpnia 2014 (edytowane) czyli generalnie tak, instalowałem przez aplikację aktualizacje, nie wiem czy na oryginalnym chinskim romie, bo nie wiem co to jest ;p jezeli chodzi Ci o system to zmienialem na ultimate miui, nie widzi po tym jak dalem mount Edytowane 23 Sierpnia 2014 przez Gya
Gya Opublikowano 23 Sierpnia 2014 Autor Opublikowano 23 Sierpnia 2014 Generalnie moge działać tylko na tym recovery i nie moge wejsc na telefon bo sie nie włacza, (to co wczesniej mowilem, wlacz sie logo na 10 sek i wylacza sie i potem sam sie znowu włacza i znow wylacza i tak w nieskonczonosć) połączyć z komputerem sie nie da, na karte moge cos jedynie dac. Da sie to odceglanie zrobic na recovery? I czy brac sie za odceglanie? Probowalem chyba wszystkiego - restore, backup, wipe, reboot i nic sie nie zmienia. Jak wchodze na karte to nic mi tam nie widzi
Re4ctioN Opublikowano 23 Sierpnia 2014 Opublikowano 23 Sierpnia 2014 Jeżeli masz kartę pamięci to zgraj na nią zip z ROMem i zainstaluj przez recovery. Z karty przecież też się da.
Numb Opublikowano 23 Sierpnia 2014 Opublikowano 23 Sierpnia 2014 Zamontuj tel w kompie lub z innego tel pobierz ROM MIUI polska na SD, zrób wipe system, data, cache. Następnie zainstaluj ten ROM i tyle...
kendi Opublikowano 25 Sierpnia 2014 Opublikowano 25 Sierpnia 2014 Miałem dzisiaj to samo. Ściągnąłem ze strony xiaomi ultimate 4.2.20 sflashowalem i działa. Dane wszystkie zostały na urządzeniu.
Gya Opublikowano 26 Sierpnia 2014 Autor Opublikowano 26 Sierpnia 2014 Jeszcze raz dla upewnienia sie: usunałem wszystkie rzeczy z karty zrobilem wipe'a, reboota, wszytsko i teraz nie mam nic na karcie i telefonie, tzn na telefonie jakies systemowe pliki sa, wiec co mam zrobic, wystarczy ze zainstaluje to ultimate miui i bedzie gotowe?
Rekomendowane odpowiedzi