Dziag Opublikowano 6 Kwietnia 2018 Opublikowano 6 Kwietnia 2018 Czy ktoś wie jak ustawić, żeby google odpowiadało na pytania ? Zmieniłem huawei a y3 ii na redmi note 5a. Na Huwaei'u działało normalnie, tj, google odpowiadało na pytania o pogodę lub godzinę i czytało informacje np. z Wikipedii, jak np spytałem o datę urodzenia Einsteina, itd, a na redmi 5a note , jedynie wyświetla kartę z wynikiem. Pomoże ktoś?android - 7.1.2 n2g47hmiui global 9.2 stabilna 9.2.5.0 (ndfmiek)
konsolite Opublikowano 7 Kwietnia 2018 Opublikowano 7 Kwietnia 2018 Miałem ten sam problem w Redmi Note 4X z MIUI. Potem zmieniłem rom na custom i problem ustąpił. Niedawno pojawił się moduł w Magisk, który to naprawia: Google Assistant Answer Fix. Nie testowałem tego, ale według opisu zmienia wartość wpisów w pliku build.prop: mm.enable.qcom_parser na 3183219 Możesz spróbować więc z tym modułem lub zmienić te wartości samemu edytując plik build.prop.
Dziag Opublikowano 7 Kwietnia 2018 Autor Opublikowano 7 Kwietnia 2018 (edytowane) Do tego chyba root potrzebny. Sciagnalem buildprop editor i nie moge nic zapisac bez roota. Magisk nie chce sie zainstalowac.- Kliknalem magisk w google play a zainstalowalo mi sie jakies frmt xD Edytowane 7 Kwietnia 2018 przez Dziag
Dziag Opublikowano 7 Kwietnia 2018 Autor Opublikowano 7 Kwietnia 2018 ciezko zrobic root i czy gwarancje sie traci?? Albo jak wgrac custom room i tez sie traci gwarancje ?
mrosi Opublikowano 8 Sierpnia 2018 Opublikowano 8 Sierpnia 2018 Temat zostaje przeniesiony do kosza. Powód: mało wartościowa treść / pytanie już było omawiane na forum.
Rekomendowane odpowiedzi