pawelecc Opublikowano 23 Marca 2018 Opublikowano 23 Marca 2018 Witam. Jestem nowym użytkownikiem Mi Note 2 lecz mam problem bo telefon nie posiada języka polskiego czy koledzy pomogą mi wgrać język polski? Jak tak to poproszę o wskazówki.
skrzek Opublikowano 23 Marca 2018 Opublikowano 23 Marca 2018 @pawelecc to jest Redmi Note 2 https://miuipolska.pl/forum/forum/133-redmi-note-2/ To jest mega stary system http://en.miui.com/download-274.html
pawelecc Opublikowano 23 Marca 2018 Autor Opublikowano 23 Marca 2018 który mam pobrać ? Author: MIUI Official TeamVersion: V9.2.4.0.LHMMIEK (MIUI9) Size: 953M? Jak to wgrać? Tym?? Metoda 1 Według tej metody aktualizujemy nieaktywny w danym momencie system (dla telefonów dual system). Czyli będąc na systemie 1 aktualizujemy system 2, do którego potem zrestartowane zostanie urządzenie. Jeśli akurat mamy ustawiony język chiński i nie możemy się dalej poruszać pośród krzaków skorzystajmy z Metody 2. Uruchamiamy telefon po raz pierwszy przyciskiem Power z boku telefonu, Przechodzimy konfigurację telefonu wybierając na początku język angielski: English US. Samouczek jest prosty i można klikać Next. Logowanie do konta Xiaomi (którego pewnie na tym etapie nie mamy) można pominąć, Podłączamy telefon do komputera przez kabel USB, Pobrany wcześniej rom xiaomi.eu (plik zip) przenosimy do pamięci wewnętrznej urządzenia do katalogu głównego (obok katalogów MIUI, Music, Pictures itp.), Odłączamy telefon od komputera wybierając bezpieczne odłączenie USB w Windows i Linux, Z pulpitu telefonu uruchamiamy aplikację Updater (Aktualizacje), Wybieramy 3 kropki w prawym górnym rogu i Select installation pack (Zainstaluj aktualizację), Przechodzimy do lokalizacji romu (.zip) i klikamy na plik, Po skończonej instalacji wybieramy Reboot to new version (Uruchom ponownie) i telefon uruchomi się ponownie automatycznie (lub ręcznie), Dalsze aktualizacje wykonamy tak samo wybierając z pulpitu aplikację Aktualizacje > „Zainstaluj aktualizację” lub jeśli aktualizujemy co tydzień wtedy: „Pobierz aktualizację MIUIPolska” i po pobraniu „Zainstaluj aktualizację” (wskazujemy plik .zip pobrany do /MIUI/Download Ustawimy polski język:
mrosi Opublikowano 23 Marca 2018 Opublikowano 23 Marca 2018 Temat zostaje przeniesiony do kosza. Powód: mało wartościowa treść / pytanie już było omawiane na forum.
Rekomendowane odpowiedzi