Fugeo Opublikowano 23 Marca 2018 Opublikowano 23 Marca 2018 Witam Kilka dni temu pojawił mi się komunikat że karta pamięci jest uszkodzona. Po podłączeniu jej po komputer wszystko jest dobrze tzn można nagrać na nią dane, zgrać. Na telefonie gdy ją formatuje pojawia się dymek z komunikatem ze format się nie powiódł, poprzez komputer też nie da się jej sformatować bo pojawia się komunikat że karta używana jest przez inny nośnik. Karta Samsunga 16 GB
KamPaw Opublikowano 24 Marca 2018 Opublikowano 24 Marca 2018 Sprawdź to http://www.komputerswiat.pl/poradniki/sprzet/usb/2017/09/niewidoczny-pendrive-lub-zmniejszona-dostepna-przestrzen-na-pendrivie.aspxWysłane z mojego MI 5 przy użyciu Tapatalka
yacird Opublikowano 20 Września 2018 Opublikowano 20 Września 2018 (edytowane) odświeżam nieco temat, jednak chciałbym go trochę rozszerzyć o dodatkowe dane. Tak jak kolega pisał pojawia się komunikat nośnik kart SD uszkodzony, można kartę podpiąć pod komputer , odczytuje, zgrywa, nagrywa, ale nie można sformatować karty. próba sformatowania karty przy pomocy telefonu kończy się niepowadzeniem, niby est komunikat ze formatowanie gotowe, ale karta nadal jest uszkodzona, wchodząc w opcje "pamięć" w rubryce karta SD komunikat, zainstaluj kartę SD, naciskając pojawia się komunikat : "nie udało się bezpiecznie odłączyć: KArta SD" dodam tylko ze to już 2 karta która tak reaguje z urządzeniem, przy czym ta druga popracowała kilka dni, pierwsza działała około 1,5roku Jeśli ktoś się spotkał z takim problemem proszę o pomoc. myślę ze to może być wina slotu, ze uszkadza karty, ale zmian oddam telefon do reklamacji, chciałbym uzyskać jakieś opinie w tym temacie. Edytowane 20 Września 2018 przez yacird literówka
Rekomendowane odpowiedzi