Only_Jo Opublikowano 18 Marca 2018 Opublikowano 18 Marca 2018 Witam! Zarejestrowałam się na forum, ponieważ potrzebuję porady osób, które znają się na telefonach bardziej od mnie (czyli praktycznie każdego)... Potrzebuję pilnie kupić telefon, ponieważ mój 3-letni Samsung Galaxy S5 jest tykającą bombą zegarową, a naprawa kolejnej awarii jest nieopłacalna. Nigdy nie miałam styczności z telefonami Xiaomi, ale koleżanka użytkuje Redmi 4s i jest zachwycona. Zaznaczę, że nasze wymagania nie są oparte na znajomości technicznych i systemowych parametrów. Szukam telefonu w cenie ok 1000 zł, a funkcje, które mnie interesują to: - dzwonienie, sms, mail, Messenger ;-), - przeglądanie dokumentów PDF i WORD, - aplikacje mobilne ( Facebook, rozkłady pociągów i autobusów, obsługa kont bankowych, JoeMonster i podobne), - oglądanie Netflixa, Showmaxa, YouTube, - robienie zdjęć i to raczej nie szczególnej jakości, głównie dokumentów i psa , - słuchanie muzyki, - użytkowanie internetu i chyba to wszystko... Jestem raczej standardowym użytkownikiem telefonu i raczej nie gram w gry na smartfonie. Zależy mi na spokojnym użytkowaniu telefonu przez cały dzień, bez konieczności ciągłego ładowania i noszenia powerbanka. Bardzo podobają mi się dwa modele: Mi Max 2 oraz Redmi 5 Plus. Mi Max 2 ma wspaniały ekran i bardzo pasuje mi taka forma do oglądania multimediów. Wizualnie wygrywa jednak Redmi 5 Plus. Nie wiem czym te telefony się różnią i czy spełnią moje wymogi. Oglądałam recenzje obu i tym bardziej nie mogę się zdecydować na zakup. A czas nie działa na moją korzyść :-/... Przyjmę także każdy inny pomysł dotyczący innego telefonu. Wybór telefonu nie jest moim ulubionym zajęciem, ponieważ informacje techniczne wykraczają poza moją percepcję poznawczą :-). Bardzo proszę o pomoc!
mrosi Opublikowano 27 Marca 2018 Opublikowano 27 Marca 2018 Temat zostaje przeniesiony do kosza. Powód: mało wartościowa treść / pytanie już było omawiane na forum.
Rekomendowane odpowiedzi