Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Telefon Redmi Note 4 Global 4/64. Rom MIUI Global 9.2.2.0 (NCFMIEK) - najnowszy, jednak na poprzednim ten sam problem.

Bootloader odblokowałem i chciałem zainstalować fastbootem  rom z xiaomi.eu. Niby wszystko się udaje ale po komendzie

fastboot boot twrp.img

i odłączeniu kabla telefon cały czas pozostaje w trybie FASTBOOT. Po wyłączeniu i odpaleniu kombinacją Vol+ i Power wchodzi do Mi-Recovery 3.0.

Próbowałem również instalacji automatem XMT_0.5.2 i po wybraniu romu z pliku .zip program kończy działanie na instalacji TWRP, ale w rzeczywistości go nie instaluje i ciągle mam tylko Mi-Recovery 3.0.

Proszę o sugestie jak sobie z tym poradzić.

cmd.png

Opublikowano (edytowane)

uzywasz paczki fastboot w folderze miflasha ? Nie uzywaj żadnej komendy pooprostu odepnij kabel i recznie wejdz w recovery.

Masz nota 4 czy 4x ? Jakie twrp usilujesz wgrac? 

Edytowane przez Lamcza
Opublikowano (edytowane)

Czyli mediatek ? Bo wysyłasz strone do redmi note 4x redmi note 4x to snapdragon.

dxJg1TM.jpg

Wydaje mi sie że jednak masz redmi note 4x global tak x jest wazny czyli masz wersje mido na snapdragon 625 czyli piszesz w zlym dziale ?

Wgraj twrp uzywajac paczki ktora zawiera miflash XiaoMi\XiaoMiFlash\Source\ThirdParty\Google\Android tak jak w kazdym poradniku o redmi note 4x jest napisane.

Edytowane przez Lamcza
Opublikowano (edytowane)

W info na forum pod tym dzialem jest jak byk ze redmi note 4 mediatek a na stronie twrp sciagasz do nota 4x  :D w kazdym razie zrob jak mowie powinno działac.

Czytaj zanim cos zaczniesz robic bo sobie spaprzesz telefon kiedys ;).

Dla jasnosci masz nota 4 global na snapdragonie czyli masz nota 4x nazwa kodowa mido. 

Edytowane przez Lamcza
Opublikowano (edytowane)

Tutaj jest tylko do Redmi Note 4(x) https://twrp.me/Devices/Xiaomi/

Myślałem, że skoro w nawiasie to nadaje się do 4 i do 4X bo to ponoć to samo...?

edit. Teraz patrzę w info pod działem i rzeczywiście chyba namieszałem. Przepraszam za zamieszanie. Spróbuję twoim sposobem.

Edytowane przez pullup
Opublikowano (edytowane)

Nie wiem jakie twrp maja na mediateku ale jesli masz 4 na snapdragonie to nazwa kodowa mido i jest to to samo co 4x na snapdragonie... zamieszanie z tymi nazwami . Dobre twrp sciagnales, chociaz ja polecam redwolf recovery z xda. :P

Edytowane przez Lamcza
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Dodaj nową pozycję...