spritek Opublikowano 9 Sierpnia 2014 Opublikowano 9 Sierpnia 2014 Witam, dzisiaj rano telefon wypadł z kieszeni i uderzył o beton, efekty można zobaczyć na zdjęciach. Na ekranie było założone szkło hartowane, które w teorii chroni ekran przed takimi upadkami, w praktyce jednak szkło hartowane pękło tylko w kilku miejscach, a z ekranu dużo nie zostało. O dziwo mimo takich uszkodzeń dotyk działa bez zarzutu, wyświetlacz również nie uległ zniszczeniu. Używanie smartfona z takim uszkodzeniem jest jednak nie możliwe, więc chciałbym to naprawić. Jak wygląda naprawa? Na dotyku jest naklejona "Gorilla Glass" czy to jest calość z dotykiem? Domyślam się, ze trzeba wymienić cały digitizer, tak? Na allie jest dość dużo ofert, część to pewnie podróby, jak znaleźć oryginał? Może wymieniał ktoś już dotyk i może kogoś polecić? Pozdrawiam
Lalo Opublikowano 9 Sierpnia 2014 Opublikowano 9 Sierpnia 2014 W teorii szkło chroni ekran jak spadnie na szkło, a nie rogiem telefonu... Tak trzeba wymienic całość z ramka.
Gość Opublikowano 9 Sierpnia 2014 Opublikowano 9 Sierpnia 2014 (edytowane) Miałem dzisiaj tą samą sytuację. Szkło prawie całe zostało, za to wyświetlacz wewnątrz popękał. Niestety w moim przypadku dotyk w ogóle nie działa :/ Na ibuygou nie ma nic do wymiany, czyżby trzeba szukać na aliexpress jakiegoś zamiennika? (Mi2S) Edytowane 9 Sierpnia 2014 przez Gość
Robbo Opublikowano 9 Sierpnia 2014 Opublikowano 9 Sierpnia 2014 Oryginalne ekrany do Mi2s są droższe niż do MI3. Ja i G2
Gość Opublikowano 9 Sierpnia 2014 Opublikowano 9 Sierpnia 2014 Ech, mimo wszystko i tak muszę kupić, no bo to tylko głupi ekran i nie będę kupować nowego telefonu, skoro Mi2 nadal jest technicznie dobry i działa sprawnie. Znasz może jakichś sprzedawców na ali, którzy sprzedają oryginalne, albo chociaż takie, które działają bez problemu?
Robbo Opublikowano 9 Sierpnia 2014 Opublikowano 9 Sierpnia 2014 Nie da się zagwarantować, że dostaniesz oryginał. Spytaj tego gościa. http://www.aliexpress.com/store/622139 Rozmawiaj z Alexem. Zarzekał się, że może załatwić oryginały. Ja i G2
spritek Opublikowano 9 Sierpnia 2014 Autor Opublikowano 9 Sierpnia 2014 Czy ramka to będzie coś takiego? http://www.aliexpress.com/item/Original-Replacement-Repair-Parts-LCD-Screen-Front-Bezel-Frame-for-Xiaomi-Redmi-Hongmi-Red-Rice-free/1935809520.html Całego zestawu dotyk + ramka nie mogę znaleźć. (są z LCD ale tego nie potrzebuję)
Re4ctioN Opublikowano 9 Sierpnia 2014 Opublikowano 9 Sierpnia 2014 Dlatego nie ruszam się nigdzie bez nałożonych silikonowych plecków na telefon. Na Waszym miejscu tym razem bym kupił silikonowego case'a. Mi spadł kilka razy już i zero uszkodzeń
Gość Opublikowano 9 Sierpnia 2014 Opublikowano 9 Sierpnia 2014 Mi nie spadł, miałem go w kieszeni razem z pisiont groszówką, ułożyły się na złość źle i podczas siadania jakoś się przygniotło.
Rekomendowane odpowiedzi