rot Opublikowano 30 Stycznia 2018 Opublikowano 30 Stycznia 2018 Po ostatniej aktualizacji MIUI do wersji 9.2.1.0 Stabilna na Mi Max 2 przestała mi działać funkcja wyświetlania ekranu smartfona na ekranie TV. Aplikacja czyszczona, telefon resetowany, przywrócone ustawienia fabryczne, podobnie restart telewizora nic nie dały. Telewizor to Samsung UE55KU6400 jeśli ma to jakieś znaczenie; telefon go nie widzi. Oczywiście działają w tej samej sieci Wi-Fi. Ktoś ma jakiś pomysł co można jeszcze zrobić? Żadna apka do przesyłu ekranu nie działa tak jak działała ta funkcja dotychczas - zależy mi na mirroringu ekranu, a nie na udostępnianiu poszczególnych zdjęć zapisanych na telefonie... Zgłosiłem to również w apce Opinie.
rot Opublikowano 1 Lutego 2018 Autor Opublikowano 1 Lutego 2018 Nikt? Nic? Wszystkim działa? Ja tylko mam takiego pecha?
marmic87 Opublikowano 6 Lutego 2018 Opublikowano 6 Lutego 2018 (edytowane) Mi chromecast od wczoraj nie działa. Wcześniej było wszystko ok. Edytowane 6 Lutego 2018 przez marmic87
rot Opublikowano 18 Lutego 2018 Autor Opublikowano 18 Lutego 2018 Sam sobie odpowiem - może się komuś przyda Otóż odpowiedzialny za brak przesyłania obrazu smartfona na TV okazał się router.Mimo, że wifi normalnie działało na obu sprzętach, po restarcie routera teraz wszystko gra.Wysłane z mojego MI MAX 2 przy użyciu Tapatalka
Nezumi Opublikowano 18 Lutego 2018 Opublikowano 18 Lutego 2018 Problem zgłoszony w temacie został rozwiązany, a wątek zamknięty.
Rekomendowane odpowiedzi