Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam.
Proszę o pomoc w rozwiązaniu problemu z moim Xiaomi. Telefon wylądował w wodzie (był tam jedynie sekundę), następnie szybko go osuszyłam. Telefon działał normalnie, jednak w pewnym momencie zawiesił się i wyłączył. Podłączyłam go pod ładowarkę, wyświetliła się ikonka i telefon przestał reagować. Rozebrałam go i pozwoliłam pozostałej wodzie odparować. Teraz pod ładowarką mruga czerwona dioda, jednak telefon nie reaguje na włączanie. Komputer nie wykrywa urządzenia. Co może być przyczyną takiego zachowania? Bateria czy płyta główna? I jaki jest orientacyjny koszt naprawy? Miał ktoś podobną sytuację? Byłam w serwisie i kazał czekać i ładować... Wizualnie brak oznak zniszczenia płyty głównej.

Opublikowano

Miałam tą samą sytuację dwa tygodnie temu, z tym, że telefon sam się resetował a rozebrać go nie mogłam więc wrzuciłam do ryżu...:-D Wysłałam do MiService, wyczyścili w myjce i działa :) Nie wiem czy mogę tutaj pisać o cenie, więc lepiej skontaktuj się bezpośrednio z Panem Łukaszem z MiService - im szybciej tym lepiej.