zbiku666 Opublikowano 11 Stycznia 2018 Opublikowano 11 Stycznia 2018 Czesc Jestem w lekkiej desperacji. Do tej pory bez problemu wyswietlalem zawartosc ekranu na smart tv Samsung. Po aktualizacji do Androida 8.0 nie udaje sie juz polaczyc z telewizorem. Zarowno telefon jak i telewizor sa w tej samej sieci wi-fi. Nic nie zmienialem poza update'em do Oreo. Teraz laczenie trwa dlugo i wyskakuje okienko, w ktorym jest napisane "The video data is not supported". Pomocy!!!
Moreee Opublikowano 12 Stycznia 2018 Opublikowano 12 Stycznia 2018 Mówisz o klasycznym podłączeniu przez funkcję czy Mirror z Yt?
zbiku666 Opublikowano 12 Stycznia 2018 Autor Opublikowano 12 Stycznia 2018 Klasyczny Screen Mirroring przez funkcje w telewizorze po wybraniu zrodla, zebym mogl na telewizorze widziec to co na ekranie telefonu i np. puscic film/serial ze stronki. Przed aktualizacja to sie nie zdarzalo. Mirror w YouTube dziala po staremu.
Moreee Opublikowano 12 Stycznia 2018 Opublikowano 12 Stycznia 2018 Nie mam na czym tego przetestować żeby sprawdzić swojego Mi A1. Jeśli do 20.01 nikt nie znajdzie rozwiązania sprawdzę na domowym TV czy mogę się podłączyć. Są tam dwie sztuki. Sony i LG.
quakemis Opublikowano 15 Stycznia 2018 Opublikowano 15 Stycznia 2018 U mnie dokładnie to samo, po aktualizacji nie działa Screen Mirroring. Przesyła jedynie dźwięk, obrazu brak. Reszta działa choć mam dziwne wrażenie że pogorszył się zasięg i jakoś dziwnie dotyk działa (powodem może być również wymiana lcd, choć powątpiewam) Przed tym nabytkiem z czystym androidem posiadałem 4 modele xiaomi z miui, i szczerze napiszę że xiaomi bez miui to jak auto bez kierownicy....
Moreee Opublikowano 15 Stycznia 2018 Opublikowano 15 Stycznia 2018 co do MIUI już wcześniej pisałem Jak się coś ma i się polubi to potem szukasz pewnych rzeczy które tak polubiłeś ja MIUI nie miałem więc dla mnie czysty android ftw
zbiku666 Opublikowano 15 Stycznia 2018 Autor Opublikowano 15 Stycznia 2018 (edytowane) Powiem szczerze, ze nie wyobrazam sobie, zeby upgrade/update ograniczal funkcje, bo to jest sprzeczne z sama idea, ale jesli cos dzialalo i nagle przestaje to musi cos byc na rzeczy. Gdybym wiedzial to nie ruszalbym Oreo, bo teraz ani dziaciakowi bajki nie puszcze ani zonie "Na Wspolnej" po VPN-ie. Mieszkam za granica, wiec innej mozliwosci nie mam. Czytalem fora anglojezyczne i jest zaledwie pare wpisow. Wszystkie w podobnym tonie. Ten sam problem maja (badz mialy, jesli zostalo to rozwiazane) osoby, ktore zrobily update do Windows 10. Teraz tez sobie pluja w brode. MIUI nie mialem wczesniej, wiec sie nie wypowiem, ale brat komplementowal odkad pamietam. Edytowane 15 Stycznia 2018 przez zbiku666
Moreee Opublikowano 15 Stycznia 2018 Opublikowano 15 Stycznia 2018 Jak mówiłem będę miał możliwość dopiero na weekend. Dam znać co u mnie. A i zapomniałem zapytać z jakiej dystrybucji masz telefon?
Moreee Opublikowano 23 Stycznia 2018 Opublikowano 23 Stycznia 2018 Testowałem dwa TV. O ile LG nie ma wcale tej funkcji to do Sony nie było opcji się podłączyć. Pytanie na ile to wina telefonu bo sam TV po aktualizacjach ma problemy ze wszystkim. Także tyle co mogłem sprawdzić.
quakemis Opublikowano 24 Stycznia 2018 Opublikowano 24 Stycznia 2018 nie działa na 100%, sprawdzane na Sharpie i dwóch LG. wcześniej oczywiście działało pięknie
Moreee Opublikowano 24 Stycznia 2018 Opublikowano 24 Stycznia 2018 Zostaje zrobić wipe`a i poczekać aż wyjdzie stabilna wersja Oreo gdzie wszystko będzie działać.
quakemis Opublikowano 26 Stycznia 2018 Opublikowano 26 Stycznia 2018 wczoraj mi pobrał aktualizację, styczniową poprawioną.. Screen Mirroring nie działa nadal...
Moreee Opublikowano 26 Stycznia 2018 Opublikowano 26 Stycznia 2018 No aktualizację miałem w nocy teraz. 89mb. Może to nie wina w telefonie? Nie zaktualizował Ci się TV w międzyczasie jak masz ten telefon? Bo teścia Soniacz zdurniał po aktualizacji
zbiku666 Opublikowano 31 Stycznia 2018 Autor Opublikowano 31 Stycznia 2018 Moj telewizor na pewno nie mial aktualizacji. Za stary na update'y. Na foram anglojezycznych pisza, ze nawet po przywroceniu ustawien fabrycznych mirroring nie dziala. Da sie jakos po kablu podlaczyc pod HDMI?
Moreee Opublikowano 31 Stycznia 2018 Opublikowano 31 Stycznia 2018 Nie wygodniej Ci będzie ekran z komputera stacjonarnego albo laptopa podłączyć?
zbiku666 Opublikowano 3 Lutego 2018 Autor Opublikowano 3 Lutego 2018 No wlasnie srednio. Laptop jest praktycznie caly czas w uzyciu, a na komorke mam VPN wykupiony na najblizsze 10 miesiecy. W zwiazku z tym, ze mieszkam za granica to jedyne optymalne wyjscie. Wolalbym komorke po kablu pod telewizor wlaczyc. Tylko pytanie czy bedzie dzialac na kablu USB C z jednej strony i HDMI z drugiej?
Moreee Opublikowano 3 Lutego 2018 Opublikowano 3 Lutego 2018 myślę że jak kupić prześciówke OTG z terminalem to powinno. Ale głowy nie dam. W teorii powinno zadziałać jak pendrive
zbiku666 Opublikowano 21 Lipca 2018 Autor Opublikowano 21 Lipca 2018 Szybki update po kilku miesiacach: Dzisiaj telefon dostal Androida 8.1.0 i problem rozwiazany. Dziala bez zarzutu.
Rekomendowane odpowiedzi