Zbyszek54 Opublikowano 29 Grudnia 2017 Opublikowano 29 Grudnia 2017 Witam, jestem tutaj nowy. To mój pierwszy smartfon, dotychczas miałem bardzo długo tradycyjne telefony klawiszowe Nokia i praktycznie jak nazw wskzuje : kontakt telefoniczny, SMS / MMS (bez problemu), czasami zdjecie. Wchodząc w posiadanie smartfona Xiaomi nie wiedziałem, że to inna, całkiem inna "bajka". Wiele problemów, ale się uczę. Niestety, pod ręką nie mam nikogo kto pomógłby mi w najpotrzebniejszych ustawieniach, konfiguracjach. Np. od początku nie otwieram przychodzących MMS'ów, nie mogę też wysłać MMS'a. Poprosiłem o wsparcie konsultantów z CMOK Premium Mobile, dostałem odpowiedz, zastosowałem i nadal NIC. Może ktoś mi pomoże, może ktoś jes z bliskiej okolicy - oddam smartfona na 2-3 dniu do "ustawień". Tak wyglądało to z CMOK Premium Mobile : Aby skonfigurować Internet w telefonie, należy postępować według poniższych wskazówek: Naciśnij APLIKACJE i wybierz USTAWIENIA W zakładce SIECI ZWYKŁE I BEZPRZEWODOWE wybierz WIĘCEJ Następnie wejdź w SIECI KOMÓRKOWE i PUNKTY DOSTĘPOWE Następnie należy edytować wpisane już punkty dostępowe według poniższych danych: W punkcie dostępowym do Internetu: Nazwa: Premium Mobile Internet APN: premium.internet Proxy: Nie ustawiono Port: Nie ustawiono Nazwa użytkownika: Nie ustawiono Hasło: Nie ustawiono Serwer: Nie ustawiono MMSC: Nie ustawiono Proxy MMS: Nie ustawiono Port MMS: Nie ustawiono MCC: 260 MNC: 01 Typ uwierzytelniania: PAP Typ APN: default,supl Protokół APN: IPv4 Protokół APN podczas roamingu: IPv4 Nośnik: Nie określono Typ MVNO: SPN Wartość MVNO: Nie ustawiono xxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxx W punkcie dostępowym do MMSów: Nazwa: MMS APN: premium.mms Proxy: Nie ustawiono Port: Nie ustawiono Nazwa użytkownika: Nie ustawiono Hasło: Nie ustawiono Serwer: Nie ustawiono MMSC: http://premium.mms:8002 Proxy MMS: 212.2.96.16 Port MMS: 8080 MCC: 260 MNC: 01 Typ uwierzytelniania: PAP Typ APN: mms Protokół APN: IPv4 Protokół APN podczas roamingu: IPv4 Nośnik: Nie określono Typ MVNO: SPN Wartość MVNO: Nie ustawiono A u mnie było to tak : 1. włacz telefon 2. wejdź w USTAWIENIA 3. Sieci komórkowe Ustawienia Karty SIM wybierz Premium Mobile 4. Punkty dostępu : A; MMS B: Ogólny Wpisałem ustawienia jak było powyżej, wyłączyłem - włączyłem telefon : ustawienia są jak wpisałem : wysłałem MMS z innego telefonu (Simplus) do siebie i nadal NIC, nadal nie mam MMS, lecz tradycyjne info : Rozmiar wiadomości 63KB, Wygasa 5 sty. 2018 Ktoś pomoże ?
czarny8 Opublikowano 27 Lutego 2018 Opublikowano 27 Lutego 2018 (edytowane) Witam, zrobiłem wszystko jak Zbyszek54, i oczywiście nie działało, ale znalazłem sposób dzięki któremu udało mi się uruchomić internet+mms. Tak więc po kolei: 1. usunąłem wszystkie APN. 2. dodałem nowy i ustawiłem: Nazwa: Internet APN: premium.internet Proxy: Nie ustawiono Port: Nie ustawiono Nazwa użytkownika: Nie ustawiono Hasło: Nie ustawiono Serwer: Nie ustawiono MMSC: Nie ustawiono Proxy MMS: Nie ustawiono Port MMS: Nie ustawiono MCC: 260 MNC: 01 Typ uwierzytelniania: PAP Typ APN: default,supl Protokół APN: IPv4 Protokół APN podczas roamingu: IPv4 Nośnik: Nie określono Typ MVNO: SPN Wartość MVNO: Nie ustawiono następnie przycisk "więcej" i zapisz 3. dodałem nowy i ustawiłem: Nazwa: MMS APN: premium.mms Proxy: Nie ustawiono Port: Nie ustawiono Nazwa użytkownika: Nie ustawiono Hasło: Nie ustawiono Serwer: Nie ustawiono MMSC: http://premium.mms:8002 Proxy MMS: 212.2.96.16 Port MMS: 8080 MCC: 260 MNC: 01 Typ uwierzytelniania: PAP Typ APN: mms Protokół APN: IPv4 Protokół APN podczas roamingu: IPv4 Nośnik: Nie określono Typ MVNO: SPN Wartość MVNO: Nie ustawiono następnie przycisk "więcej" i zapisz (po zapisaniu zniknął z listy APN internet, został jakby scalony z APN mms, jest to skutek wyboru Typ MVNO: SPN ) po tych ustawieniach mmsy są brak internetu. 4. dodałem kolejny APN i ustawiłem: Nazwa: Internet APN: premium.internet Proxy: Nie ustawiono Port: Nie ustawiono Nazwa użytkownika: Nie ustawiono Hasło: Nie ustawiono Serwer: Nie ustawiono MMSC: Nie ustawiono Proxy MMS: Nie ustawiono Port MMS: Nie ustawiono MCC: 260 MNC: 01 Typ uwierzytelniania: PAP Typ APN: default,supl Protokół APN: IPv4 Protokół APN podczas roamingu: IPv4 Nośnik: Nie określono Typ MVNO: SPN Wartość MVNO: Nie ustawiono następnie przycisk "więcej" i zapisz Wreszcie działa, mam nadzieję że się komuś przyda ta instrukcja, bo ja się trochę naszukałem i nakombinowałem. Powodzenia Edytowane 27 Lutego 2018 przez czarny8 1 2
paula_0409 Opublikowano 5 Marca 2018 Opublikowano 5 Marca 2018 Baaardzo dziękuję za pomoc, pół roku szukałam odpowiedzi jak ustawić mmsy aż wreszcie się udało skonfigurować, wielkie dzięki!!:)
SpaceBison Opublikowano 11 Maja 2018 Opublikowano 11 Maja 2018 Potwierdzam, że działa na Redmi Pro z aktualnym buildem. Wielkie dzięki, od dawna próbowałem z tym walczyć bez skutku i bez sensownej pomocy ze strony supportu operatora.
mrosi Opublikowano 11 Maja 2018 Opublikowano 11 Maja 2018 Temat zostaje przeniesiony do kosza. Powód: mało wartościowa treść / pytanie już było omawiane na forum.
Rekomendowane odpowiedzi