AdamKomor Opublikowano 24 Grudnia 2017 Opublikowano 24 Grudnia 2017 (edytowane) Witam. Jestem posiadaczem Xiaomi Redmi Note 4x. Telefon zakupiony w Chinach, w wersji globalnej. Nie było problemu z uruchomieniem, ale od początku mam problemy z zasięgiem. Kiedy jestem w mieszkaniu, w pracy, w bramie itp. to telefon nie ma zasięgu. Muszę być na balkonie, lub na ulicy, aby połączyć się z internetem, wysłać SMS, czy też zadzwonić. Nie jest to chyba wina ustawień, w danych komórkowych, bo już były wszystkie możliwe opcje ustawione i nie pomogło. Mój znajomy ma także ten sam model, w tej samej wersji, systemie itp i kiedy przełożyłem moja kartę do jego telefonu, to zasięg pojawił się natychmiast, a u mnie brak zasięgu. Więc nie jest to wina operatora komórkowego. Chyba też nie jest to wina anteny, bo przecież na wolnym powietrzu zasięg mam. Wie może ktoś, w czym tkwi problem? 1 minute ago, AdamKomor said: Edytowane 24 Grudnia 2017 przez AdamKomor
grimmripper Opublikowano 25 Grudnia 2017 Opublikowano 25 Grudnia 2017 Adam, miałeś o tym już na forum, poszukaj, był wątek o niepodłączonym przewodzie antenowym wewnątrz telefonu. Akurat może to być kwestia anteny (w budynkach, piwnicach itp.) zasięg zawsze jest słabszy
mrosi Opublikowano 25 Grudnia 2017 Opublikowano 25 Grudnia 2017 Temat zostaje przeniesiony do kosza. Powód: mało wartościowa treść / pytanie już było omawiane na forum.
Rekomendowane odpowiedzi