doman18 Opublikowano 31 Lipca 2014 Opublikowano 31 Lipca 2014 (edytowane) Witam wszystkich forumowiczów. Stoję przed wyborem NORMALNEGO wielkościowo telefonu (Xaomi Mi2s, Z1 Compact lub Jiayu g5s). Tak jak mój Desire Z chciałbym żeby to był telefon na następne 3 lata. Więc istotna jest dla mnie sprawa "serwisowego bezpieczeństwa". Bo rozumiem że przez rok będę kryty, czy to przez sprzedawcę z allegro u którego kupię czy przez chińczyka, ale co potem? Czy można liczyć na jakiekolwiek wsparcie telefonów od Xiaomi? Tzn gdy po 2 latach wysiądzie mi głośnik, ekran, jakiś przycisk itp to jaka jest szansa na jakąkolwiek (odpłatną oczywiście) pomoc w polsce? Czy trzeba będzie samemu ściągać części z chin i oddawać do serwisu razem z telefonem czy serwisanci raczej mają części do tych telefonów? A może serwis w Chinach? Pozdrawiam PS. Uprzedzam, osoby które będą zapewniać "Xiaomi się nie psują, nie masz się o co martwić" jak nie raz czytałem w necie, albo "Ja mam swojego ponad rok i jeszcze mi nic nie siadło", proszone są o załączenie skanu ręcznie podpisanego pisemnego zobowiązania gwarantującego mi że jak jednak mój egzemparz się popsuje to oni mi zwrócą koszty serwisu. W innym przypadku wypowiedź będzie zwyczajnie zignorowana. Edytowane 31 Lipca 2014 przez doman18
kulig007 Opublikowano 31 Lipca 2014 Opublikowano 31 Lipca 2014 Oczywiście, że jest szansa. Xiaomi jest coraz bardziej popularne.... Przez to i serwisanci badają trochę temat i lekko przyswajają wiedzę. A sprawa o tyle jest prostsza z "chińczykiem", że jest zbudowany na porządnych, firmowych podzespołach. Akurat Mi2 ma chyba bebechy podobne jak u Nexusa. A serwisy jakieś już w Polsce są. Ja, od jednego z użytkowników dostałem namiary. Nie wiem jak z ich kompetencją, bo nie miałem potrzeby odsyłać - ale mają się znać. Tapatalk User from Mi2s
doman18 Opublikowano 31 Lipca 2014 Autor Opublikowano 31 Lipca 2014 To bardzo pokrzepiające. W Jiayu nie podoba mi się procek (mediatek) a w Z1 Compact ludzie piszą o samopękających ekranach (przypadłość całej serii Z o której można sporo przeczytać i nawet obejrzeć -BBC). Ten Mi2s najbardziej mi się podoba. Może nie jest aż tak wypasiony jak Z1 ale myślę że spokojnie te 3 lata pociągnie bez grania i oglądania filmów (nie "jara" mnie to). Jeżeli będziesz miał pewność, wrzuć na forum jakieś info na temat tego serwisu, na pewno się przyda. //Do moderatora Być może przydało by się założyć ogólny topik/dział o opiniach na temat serwisów dla Xiaomi - złe i dobre doświadczenia użytkowników, tak jak z serwisami na forach rowerowych w konkretnych miastach. Myślę że to by bardzo pomogło zarówno tym którzy mają problemy jak i takim jak ja którzy się wahają przed kupnem.
Robert Opublikowano 1 Sierpnia 2014 Opublikowano 1 Sierpnia 2014 Nie wiem czy nie ode mnie dostałeś, bo kilku osobom wysyłałem, ale to prawda - jest już kilka serwisów Polsce
M.streetwork Opublikowano 4 Sierpnia 2014 Opublikowano 4 Sierpnia 2014 Nie wiem czy nie ode mnie dostałeś, bo kilku osobom wysyłałem, ale to prawda - jest już kilka serwisów Polsce Można prosić o namiary na serwis w Polsce? Padł mi wyświetlacz
r0bertt Opublikowano 26 Września 2014 Opublikowano 26 Września 2014 Nie znam serwisu w PL, ale zerknij na ten temat jak kolega z forum elegancko opisał wymianę wyświetlacza - temat wprawdzie na Mi3 ale myślę, że ogarniesz - link
Bobble Opublikowano 26 Października 2014 Opublikowano 26 Października 2014 Podrzuciłby mi ktoś namiary na serwisy Xiaomi? Z góry dziękuje
Eru Opublikowano 27 Października 2014 Opublikowano 27 Października 2014 miuipolska.pl/polski-serwis-xiaomi-z-ibuygou-com/ o takie coś ci chodziło?
t.bone Opublikowano 27 Października 2014 Opublikowano 27 Października 2014 //Do moderatora Być może przydało by się założyć ogólny topik/dział o opiniach na temat serwisów dla Xiaomi - złe i dobre doświadczenia użytkowników, tak jak z serwisami na forach rowerowych w konkretnych miastach. Myślę że to by bardzo pomogło zarówno tym którzy mają problemy jak i takim jak ja którzy się wahają przed kupnem. Popieram. Jakiś czas temu pisałem o takiej potrzebie. Przydałby się dodatkowy dział / podforum, z serwisami.
Mastrojani Opublikowano 27 Października 2014 Opublikowano 27 Października 2014 Często mi się zdarza naprawiać markowe smartphone z ChinaTown, ale problem pojawia się po stronie oryginalnych części. Ciężko jest ściągnąć jakąś większą paczkę dotyków z ekranami, płyt głównych, baterii czy podobnych peryferii. Ponadto niezbyt się mi to opłaca z racji, że ludzie często zmieniają słuchawki lub po prostu naprawa jest nieopłacalna. Jeśli dana firma (w tym Xiaomi) nie wejdzie oficjalnie na Nasz rynek to będzie problem z serwisowaniem tych urządzeń w Naszym kraju. Serwis z Wrocławia który zapewne załatwił Wam Bartuś (Acid) naprawia też mnóstwo innych marek, bo na samych smartphonach z Xiaomi nikt z pracowników nie zarobiłby nawet na waciki. Dlatego na aktualną chwilę po prostu obchodzić się jak z jajkiem z urządzeniem, a w przypadku gdy sami zbijecie szkło/ekran pozostaje kombinowanie po jak najmniejszych kosztach próbując ściągnąć część z Chin (a w tym uważając na podrobione/naprawiane części...), a montaż pozostawić sobie.
Rekomendowane odpowiedzi