Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)

Cześć,

Dzisiaj stałem się posiadaczem Mi Pada 2 w wersji z Windowsem. Szczerze mówiąc, ta ostatnia część niespecjalnie mnie cieszy, chciałbym przejść na Miui, najlepiej z Xiaomi.eu. I tutaj mam trzy pytania: czytałem, że Xiaomi.Eu przestało wspierać Mi Pada 2. Na jakim etapie się to stało? Czy ten rom jest stabilny, a jeśli nie, to jaki polecacie - Lineage 13, czy coś innego? Co z Miui 9 na to urządzenie? Google znajduje mi tylko informacje, że powinien je dostać, ale samego romu nigdzie nie znalazłem :/ 
No i ostatnie, najważniesze pytanie - w dniu kupna widziałem instrukcję instalacji Androida z backupu za pomocą Macrium Reflect. Teraz nie umiem tego tamatu znaleźć, a jedynie taki, gdzie w backupie jest dualboot :/ mógłby ktoś poratować linkiem do takiej instrukcji, a najlepiej - linkiem z instrukcją i backupem romu xiaomi.eu 8.5?
Wiem że instalacja Xiaomi.Eu jest pogmatwana, dlatego wolałbym jednak tą opcję z backupem...

Z góry dziękuję :)
Edit: sam znalazłem odpowiedź na moje pytanie. Należy sflashować China Dev przez flashboot, później używając Toolboxa użytkownika _Papka dostępnego z xiaomi.eu zainstalować TWRP, a następnie przez sflashować albo LineageOS13, albo MultiRom( http://en.miui.com/thread-887975-1-1.html ) który sam mam i polecam.

Edytowane przez Nech
Opublikowano (edytowane)
Dnia 20.12.2017 o 17:53, Nech napisał:
Edit: sam znalazłem odpowiedź na moje pytanie. Należy sflashować China Dev przez flashboot, później używając Toolboxa użytkownika _Papka dostępnego z xiaomi.eu zainstalować TWRP, a następnie przez sflashować albo LineageOS13, albo MultiRom( http://en.miui.com/thread-887975-1-1.html ) który sam mam i polecam.

Miałem miui Polska, słabo to chodziło, angry birds2 się cięło, nie wspomnę o innych grach, lineage w wersji 13 jest super, mogę go polecić, czasem się restartuje ale podobnież czyszczenie cache i drugiej opcji pomaga na to

Edytowane przez mrosi
po co przewalasz cały cytowany post...?