Skocz do zawartości
  • 0

Wymiana Redmi Note 3 (Mediatek) na... ?

Pytanie

Opublikowano (edytowane)

Cześć,

Posiadam Redmi Note 3 na Mediateku (3gb ram), ogólnie z telefonu jestem nawet zadowolony mimo iż jest to ta gorsza wersja. :) Niestety telefon ma już 2 latka i jego stan jest... yhm... opłakany (pęknięty ekran, połamane plastiki trzymające obudowę, sporo rys) dlatego też noszę się z wymianą go na inny. Niestety nie śledzę na bieżąco co tam u Xiaomi słychać dlatego też liczba słuchawek mnie trochę przytłoczyła, dlatego też zwracam się do szanownej forumowej braci po poradę. :)

Budżet do 1500zł, A1 odpada na starcie ponieważ zależy mi na MIUI, nie chciałbym też mniejszego ekranu niż mam teraz, dobrze aby nie było większych problemów z polskim softem...

Ktoś coś? :) Z góry dzięki

Edytowane przez StGreg

5 odpowiedzi na to pytanie

Rekomendowane odpowiedzi

• 0
Opublikowano

Za tą kwotę spokojnie miałbyś Mi6 w wersji 6/64GB, tylko jest jeden mały problem, ponieważ ekran ma 5.15" a nie 5.5" tak jak masz teraz. Jeszcze jest Redmi Note 4/4x, ale tutaj zbyt dużego progresu nie byłoby w stosunku do RN3 nawet na Miediateku, ale za to jest ekran 5.5", a cena to za wersje 4/64GB to jakieś 700zł (jeżeli mnie pamięć nie myli) z IBG.

Możesz jeszcze poczekać na jakieś dokładniejsze informacje o Redmi Note 5 o ile zostanie zaprezentowany w tym miesiącu, bądź jakiś inny model z większym ekranem zostanie zaprezentowany i nie będzie posiadał jakiś niskopółkowych podzespołów typu Snapdragon 430.

• 0
Opublikowano (edytowane)

Tego się właśnie spodziewałem, że raczej nic wartego uwagi się nie znajdzie... Wymiana na Note 4 mija się raczej z celem. Chyba będę jeszcze musiał trochę poczekać. Jakoś super się nie pali i te 2-3 miesiące mnie nie zbawią o ile bateria dożyje - o tym zapomniałem wspomnieć, niestety ale mój Note 3 już niedomaga bateriowo - z aktywnymi dwoma kartami, odłączony od ładowania o 6 rano błaga o ładowarkę koło 12. Nigdy jakoś super długo nie wytrzymywał ale teraz to już jest tragedia dlatego przydałby się bardziej energooszczędny procesor i może większa bateria? :) 

Mi6 jednak za mały ;) jak się człowiek przyzwyczai do większego ekranu to później wszystkie mniejsze (nawet niewiele) wydają się bardzo mehhh. A i czy on czasem nie ma panelu tylnego ze szkła? Bo jeśli tak to przy moim intensywnym użytkowaniu byłby on w kawałkach po kilku dniach...

Czytałem jeszcze o Mi5s plus ale z tego co widzę jest to model z zeszłego roku, pojemnością baterii nie powala i jak jest z polskim softem na niego? Warto w ogóle rozważać ten model?

Edytowane przez StGreg
  • 0
Opublikowano

Mi Max 2 ewentualnie Mi Mix 2?

Mozesz ode mnie z oficjalnych dystr lub od kogokolwiek innego:)

• 0
Opublikowano

Mi Mix 2 to jednak trochę za wysoka półka cenowa...

Max 2 jakoś tak mocno średni mi się wydaje. A co powiecie o Mi Note 3? Na lte b20 mi kompletnie nie zależy ponieważ 99,9% czasu spędzam w miastach, ten szklany tył jakoś bym przebolał. Z tego co wyczytałem jest to większa wersja Mi 6 z gorszym prockiem - na telefonie nigdy nie uruchomiłem żadnej gry więc to dla mnie nie problem a te 8 Kryo 260 i 6GB ramu do wszystkiego innego powinno aż nadto wystarczyć, co sądzicie? 

• 0
Opublikowano
39 minut temu, StGreg napisał:

Mi Mix 2 to jednak trochę za wysoka półka cenowa...

Max 2 jakoś tak mocno średni mi się wydaje. A co powiecie o Mi Note 3? Na lte b20 mi kompletnie nie zależy ponieważ 99,9% czasu spędzam w miastach, ten szklany tył jakoś bym przebolał. Z tego co wyczytałem jest to większa wersja Mi 6 z gorszym prockiem - na telefonie nigdy nie uruchomiłem żadnej gry więc to dla mnie nie problem a te 8 Kryo 260 i 6GB ramu do wszystkiego innego powinno aż nadto wystarczyć, co sądzicie? 

No szkoda ze MM2 odpada bo tel szal robi:)

MN3 hm procek ok, ram, flash tez, ddr 4x dual channel duzy plus, ale stary flash w postaci emmc5.1 no i 5.5 ips tylko zamiast amoled.. W takiej kwocie wg mnie szalu nie robi

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Dodaj nową pozycję...