Gość Opublikowano 25 Lipca 2014 Opublikowano 25 Lipca 2014 Witam, na wstępie dodam, że nigdy nie miałem styczności z tą firmą, a zaciekawiły mnie pozytywne opinie na temat Mi3. Natrafiając na forum zacząłem czytać tematy z których to się dowiedziałem, że telefon ma tyle możliwości konfiguracyjnych, że jedynym ograniczeniem jest wyobraźnia użytkownika. Kończy mi się umowa u operatora i planuję zmienić obecnego iPhona 5 na coś innego. Mam dość telefonów od znanych producentów gdzie głównie płaci się za markę i to niemało... Dlatego do głowy wpadł mi pomysł zakupu Xiaomi MI3. Pierwsza myśl - sprzedam iP, wybiorę taryfę bez telefonu i kupię XIAOMI, a tu zonk. Oficjalny kanał dystrybucyjny to Chiny, portale np. iBuyGou.com, spemall.com lub allegro gdzie niekoniecznie można kupić wersję oryginalną - chińczyk podrabia chińczyka. Z pomocą przyszło mi znowu forum, znalazłem użytkownika Accessories4You i natrafiłem na aukcję. Cena wyższa niż na w/w portalach, ale jest pewność, że użytkownik sprawdzony, sprzedaje wersję Polską z działającym 3G i dostawa też będzie szybka, a nawet możliwy odbiór osobisty. Na aukcji można przeczytać, że telefon posiada wersję PL, ale wczytując się na forum w tematy okazuje się, że często wyświetlają się krzaczki chińskie zamiast polskich znaków i alternatywą jest wgranie oficjalnej wersji MIUIPOLSKA. Czy nie wgranie aktualizacji MIUIPOLSKA blokuje w jakiś sposób ten telefon - ogranicza jego funkcjonalność? Telefonu używam do pracy: - dzwonienie, - smsy, - emaile - dużo maili, - nawigacja google maps, - zdjęcia, - podgląd, drobna edycja plików excelowych. Iphone sprawdza się w 101%, jednak ekran 4" obecnie nie jest dla mnie wystarczający. Wcześniej dodam, że używałem również telefonów z Androidem: Samsungi, LG, jednak ilość aplikacji preinstalowanych dobijała, a ich odinstalowanie polegało na rootwaniu, wgrywaniu innych ROMów, co niekoniecznie mi pasowało, dlatego wybór padł na iPhone'a.
Sajlenty Opublikowano 25 Lipca 2014 Opublikowano 25 Lipca 2014 Ibuygou to oficjalny dystrybutor sprzętu firmy xiaomi. A instalacja polskiego ROMU nie ogranicza funkcjonalności telefonu. Poza tym, myślę, że teraz już kupno mi3 mija się z celem, z powodu mi4.
wohard Opublikowano 25 Lipca 2014 Opublikowano 25 Lipca 2014 wedlug mnie jesli juz kupowac mi4 to lepiej poczekac do konca roku na wersje z LTE
Gość Opublikowano 25 Lipca 2014 Opublikowano 25 Lipca 2014 (edytowane) Czytając oficjalne parametry mi4 faktycznie sensowniejszym zakupem wydaje się zakup "pogromcy flagowcow" tymbardziej, że premiera już niedługo a wersja LTE jak kolega pisał pod koniec roku, a również wtedy kończy mi się umowa operatorska. Czyli nazwijmy "gołe" Miui w zupełności wystarczy do moich zastosowań? Edytowane 25 Lipca 2014 przez Gość Kłótnie i oskarżenia w temacie.
MaltisDrinker Opublikowano 25 Lipca 2014 Opublikowano 25 Lipca 2014 (edytowane) Miui to w gruncie rzeczy android jak każdy inny. Mi3 wystarczy do wszystkiego. Gwarantuję. Ale nie kupuj na allegro. Nie rozumiem czemu mialbyś tam kuppować? tylko dlatego, ze telefon jest juz w PL chcesz zapłacić 300zł? Zamów na ibuygou i telefon dostaniesz za 3-5 dni. Taniej. Dużo. Oni wiedzą jak opisać paczkę wiec o VAT nie ma co się martwic. Nie bądź jeleniem. Edytowane 25 Lipca 2014 przez MaltisDrinker
Gość Opublikowano 26 Lipca 2014 Opublikowano 26 Lipca 2014 Rozumiem, że na ibuygou tworzę konto, klikam zakup MI4 robię przelew przez Paypal'a i wszystko? Napisałeś kolego, że nie muszę się martwić o vat, a co z opłatą celną, może wynieść nawet 10%? Muszę im wysłać maila z informacją, że chcę paczkę jako prezent żeby uniknąć dodatkowych kosztów?
Numb Opublikowano 26 Lipca 2014 Opublikowano 26 Lipca 2014 Opłat celnych nie ma, Polska nie produkuje smartfonów. O CE rzadko kiedy się doczepią. Ibuygou zawsze wysyłają jako prezent i wartość to media player na 20$. Można ewentualnie poprosić o napisanie życzeń po polsku
Gość Opublikowano 26 Lipca 2014 Opublikowano 26 Lipca 2014 (edytowane) Napisałem do supportu zajmującego się Polską z pytaniem w jaki sposób odbywają się wysyłki do PL zobaczymy co Pani mi odpisze. Z tymi życzeniami ciekawy pomysł. Edytowane 26 Lipca 2014 przez Gość
MaltisDrinker Opublikowano 26 Lipca 2014 Opublikowano 26 Lipca 2014 Co ma odpisać. Odpisze to samo co możesz przeczytać w dziale zakupowym na forum. wysłano z mojego Xiaomi Mi3
wchpikus Opublikowano 26 Lipca 2014 Opublikowano 26 Lipca 2014 Jasne, szczegolnie ze ostatnio sluzby cenle tez wiedza, ile taki telefon kosztuje na rynku, raczej nie przejdzie opcja bez vat-u. Tam nie pracuja idioci, na to nie licz. Zaleznie, moze sie okazac ze ktos przymknie oko, ale trzeba sie liczyc z oplatami.
MaltisDrinker Opublikowano 26 Lipca 2014 Opublikowano 26 Lipca 2014 Mi bez VAT u przyszedł. Z Ali, singppstem. Ale tu dużo można przeczytać o zakupach z ibuygou, że przechodzą bez. Ja oceniam to na 70/30 z przewagą paczek bez VAT. wysłano z mojego Xiaomi Mi3
minemaniak1 Opublikowano 26 Lipca 2014 Opublikowano 26 Lipca 2014 U mnie z IBG Dhl'em przyszło w dni, bez żadnych opłat, na forum też rzadko mozna przeczytać, żeby komuś vat naliczyli, więc myślę, że z ibg można zamawiać i nie martwić sie vatem, bo mała szansa na niego.
Gość Opublikowano 26 Lipca 2014 Opublikowano 26 Lipca 2014 W przypadku MI4 z preordera z IBG, wynika że jest to WCDMA wersja na rynek europejski z obsługą 3G ale nie LTE?
kulig007 Opublikowano 26 Lipca 2014 Opublikowano 26 Lipca 2014 LTE wg zapowiedzi ma być pod koniec roku Tapatalk User from Mi2s
wohard Opublikowano 26 Lipca 2014 Opublikowano 26 Lipca 2014 (edytowane) tak, jest to wersja nie obslugujaca LTE, ta ma sie pojawic pod koniec roku hehe,jakie zgranie Edytowane 26 Lipca 2014 przez wohard
Rekomendowane odpowiedzi