marcin7777 Opublikowano 16 Listopada 2017 Opublikowano 16 Listopada 2017 Witam. Parę dni temu kupiłem w Proline Redmi 4x, 3GB 32GB które zaraz zaktualizowałem do wersji MIUI 8.5.4.0. Nic na razie nie kombinowałem, nie odblokowywałem bootloadera, nie mam roota. Zainstalowałem Total Commandera i stwierdziłem, że nie może on nic skopiować z pamięci wewnętrznej na kartę SD. Zainstalowałem 2 kolejne filemanagery - X-plore i ES File Explorer i te programy też nie mogą nic zapisać na SD. Pewnie chodzi o jakieś uprawnienia, ale ja nie potrafię nigdzie znaleźć, gdzie można ustawić, żeby odblokować zapisywanie na SD. Sama karta jest dobra, np. mogę wybrać zapisywanie zdjęć na SD w domyślnym programie do zdjęć i to działa, zdjęcia czy filmy się ładnie zapisują, czyli chodzi jak rozumiem o jakieś uprawnienia dla konkretnych programów. Czy w jakiś prosty sposób na się odblokować zapis na SD dla tych programów?
kuczka76 Opublikowano 16 Listopada 2017 Opublikowano 16 Listopada 2017 Ten model tak ma zablokowane przez xiaomi
kamillm Opublikowano 17 Listopada 2017 Opublikowano 17 Listopada 2017 7 godzin temu, kuczka76 napisał: Ten model tak ma zablokowane przez xiaomi Nie wprowadzaj proszę w błąd użytkowników swoimi wypowiedziami, nic nie jest przez nikogo zablokowane. @marcin7777 rozumiem, że korzystanie z wyszukiwarki i trochę starań to na prawdę ciężka praca.... https://miuipolska.pl/forum/search/?&q=selinux&sortby=relevancy Temat zostaje przeniesiony do kosza. Powód: pytanie już było omawiane na forum.
Rekomendowane odpowiedzi