igoor1983 Opublikowano 20 Lipca 2014 Opublikowano 20 Lipca 2014 (edytowane) no i po dostaniu telefonu oczywiscie jak u wszystkich problem z ramem ale po zastosowaniu ram expandera juz aplikacji nie wywala wiec wydaje sie ze jest bardzo ok, jeszcze tylko pare pytan 1. czy moge gdzies zaznaczyc by filmy i zdjecia ktore robie od razu zgrywal na karte sd? bo w utorrencie po prostu zaznacze katalog i w przegladarce chyba tez (choc tu jeszcze nie probowalem) 2. czy w tej aplikacji motywy moge jakos wyszukiwac motywy bez krzaczkow pod zegarkiem? jest tam tego tysiace a zdecydowana wiekszosc jest z krzaczkami a kazdy jeden motyw edytowac to juz nie za bardzo sie chce wiec pomyslalem ze mozna by to jakos przefiltrowac na "motywy zdolne do uzytku od zaraz" 3. czy miui ma w sobie cos do blokowania reklam? bo ma lbe a lbe takie cus mialo, choc dosc slabo zawsze to dzialalo 4. czy w miu mozna tworzyc takie katalogi jak te co sa na pulpicie "bezpieczenstwo" i "narzedzia"? jak tak to jak bo nigdzie tego nie widze 5. czy jak wyjdzie nowa wersja miui polska do tego telefonu to moge aktualizowac bezposrednio przez aplikacje "aktualizacje" z katalogu bezpieczenswo na pulpicie, czy musze sciagac rom na kompa przegrywac itd? dziekuje za odpowiedzi, mam w domu tez ioceana x7s wiec niedlugo na telchina naskrobie jakies porownanie Edytowane 20 Lipca 2014 przez igoor1983
kulig007 Opublikowano 20 Lipca 2014 Opublikowano 20 Lipca 2014 1. Coś kojarzy mi się, że na SD przy MIUI nie ma możliwości takiej (jak coś to poprawcie mnie) 2. Niestety taki to już urok. Większość jest robiona pod chińskie gusta i upodobania Trzeba szukać..... Ewentualnie edycja motywu , ale to już dodatkowa zabawa. 3. Nie wiem czy to tyczy się wszystkich XIAOMI, ale coś w ostatnich aktualizacjach dodano do przeglądarki. Jak słabo działa, to pewnie jakaś zewnętrzna aplikacja wchodzi w grę. 4. Można. Przytrzymaj palec na pulpicie, kliknij jakąś ikonkę, zejdzie na dół ekranu pojawi się opcja - nowy katalog. 5. Musisz wrzucić plik z ROMem do pamięci telefonu i wtedy użyć aplikacji aktualizacje. Zdalnie, tzw OTA ma póki co tylko Mi3. Tapatalk User from Mi2s
piotrekp Opublikowano 20 Lipca 2014 Opublikowano 20 Lipca 2014 Odnośnie #3. Faktycznie w poprzedniej wersji deweloperskiej (tej oficjalnej, prosto od xiaomi) wprowadzili adblocka. Ale z tego co pisał Acid, MIUI Polska blokuje reklamy przy użyciu pliku hosts, więc w polskim romie nie są potrzebne dodatkowe narzędzia.
igoor1983 Opublikowano 20 Lipca 2014 Autor Opublikowano 20 Lipca 2014 niestety reklamy w programach przestaly byc u mnie wyswietlane dopiero po wgraniu adaway dzieki
pablitto83 Opublikowano 20 Lipca 2014 Opublikowano 20 Lipca 2014 ad. 1. bylo. Folder mount Tap tap from MI2
J_D Opublikowano 20 Lipca 2014 Opublikowano 20 Lipca 2014 1. Na kartę SD zrzuca filmy i zdjęcia z aplikacji aparat po zapełnieniu pamięci wewnętrznej. Może kiedyś będzie to możliwe z poziomu ustawień aplikacji. Co do folder mounta. Da się tak potraktować aplikacje i gry? Probowałem z asphaltem8 i d.u.p.a ...
OutSideR Opublikowano 21 Lipca 2014 Opublikowano 21 Lipca 2014 co ? folder mountem wszystkie gry mam zrobione i automape i wszystko smiga jak ta lala
fusse Opublikowano 21 Lipca 2014 Opublikowano 21 Lipca 2014 u mnie tez wszystkie gry dzialaly bez problemu. cos zle robisz.
Rekomendowane odpowiedzi