Skocz do zawartości
  • 0

Plakietki powiadomień przy ikonie aplikacji

Pytanie

Opublikowano (edytowane)

Ostatnio przesiadłem się z iPhone na telefon Xiaomi i brakuje mi jednej ważnej funkcji. Już wyjaśniam o co chodzi: gdy dostaję wiadomość np. na messenger to oprócz powiadomienia, na ikonie aplikacji ukazuje się czerwone kółko. Wszystko spoko do czasu gdy wejdę w aplikację i wrócę do pulpitu - to powiadomienie znika (mimo iż nie odczytałem tej wiadomości) . Czy jest jakaś opcja, aplikacja która pozwoli mi zachować oznaczenia tych powiadomień? Dodam, że testowałem kilka launcherów bo myślałem, że jakiś będzie miał taką opcję ale niestety w żadnym z testowanych owej nie znalazłem :( 

Edytowane przez Klocek94

3 odpowiedzi na to pytanie

Rekomendowane odpowiedzi

• 0
Opublikowano

Hm, na pewno na launcherze ASUS ZenUI Launcher 3.0.10.37_170707 Android 4.3-7.0
jest ta funkcja że wyświetla się licznik nieodczytanych cały czas,

(na przykład na launcherze MIUI domyślnym oraz launcherze Xperia Home mi tego brakuje)
przed chwilą sprawdziłem  - wszedłem w Gmaila, po odczytaniu kilku wiadomości licznik się zmniejszył,
po wyjściu z apki nadal przy ikonce jest liczba ile nieprzeczytanych (nie zniknęło całkiem).

Notification badge to się nazywa, pod takim hasłem możesz szukać, spróbuj ten ZenUI launcher od Asusa,
tylko nie ze sklepu Play (pewnie się wyświetli że apka niekompatybilna),
na ApkMirror na przykład jest:
https://www.apkmirror.com/apk/zenui-asus-computer-inc/asus-launcher/asus-launcher-3-0-10-37_170707-release/asus-zenui-launcher-3-0-10-37_170707-android-apk-download/

nie wiem jak na Twoim modelu, piszę na przykładzie Redmi Note 2 :)
Ale to na APK Mirror są różne wersje, to jak nie ta co podałem to któraś inna nowsza/starsza pewnie będzie pasować.
Możesz też szukać launcherów portowanych na inne modele, na przykład na XDA Developers.

Czasem w opcjach launchera trzeba to włączyć.

• 0
Opublikowano

Dzięki wielkie, zaraz sprawdzę. Zauważyłem, że w aplikacjach od googla nie ma z tym problemu ale każdej innej nie googlowskiej aplikacji powiadomienia znikają :/

• 0
Opublikowano

Polecam Evie Launcher. Ma opcję plakietki powiadomień i radzi sobie z tym super. Czyste MIUI niestety nie ma takiej opcji. Podobno coś ma się w temacie zmienić w Androidzie O. Niemniej nie wiem czy to prawda.

Wysłane z mojego MI 5 przy użyciu Tapatalka

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Dodaj nową pozycję...