Skocz do zawartości

Uprawnienia Root bez dostępu do komputera

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)

Nie mam chwilowo dostępu do kompa, usunął mi się root i prawdopodobnie przez to nie mogę wykonać aktualizacji systemu bo wywala mi komunikat "updating partition detalis" jak próbuję wykonać aktualizację przez OTA to pobiera ROM i wywala komunikat że MD5 nie zgadza się

Edytowane przez nosfera2
Opublikowano

Redmi 1

Nie mam chwilowo dostępu do kompa, usunął mi się root i prawdopodobnie przez to nie mogę wykonać aktualizacji systemu bo wywala mi komunikat "updating partition detalis" jak próbuję wykonać aktualizację przez OTA to pobiera ROM i wywala komunikat że MD5 nie zgadza się

Redmi 1

Redmi 1, nic nie kombinuję a co to jest jak nie ota skoro telefon sam zgłasza dostępność aktualizacji

Opublikowano

Redmi 1

Redmi 1, nic nie kombinuję a co to jest jak nie ota skoro telefon sam zgłasza dostępność aktualizacji

To raczej OTA od chińczyków a nie od nas

Opublikowano

Nie wiem, wiem jedynie że po niezbyt udanej próbie mam ostro skopany rom , przed normalną instalacją potrzebuję wykonać roota czy jest do redmi jakiś sposób aby wykonać go bez kompa

Opublikowano

Nie to jest problemem tylko jakiś błąd zipa. Niech Acid spróbuje zajrzeć, bo u mojego kumpla chciałem wgrać na czysto Stable 16, a niestety nie dało się, również żadnych komunikatów.

Opublikowano

Od jakiegoś czasu mam ten problem, druga wersja romu każda pobierana kilka razy, i za każdym razem to samo, to nie może być wina zipa

Opublikowano

Tak, przed chwilą zrobiłem full wipe i dalej to samo, a najlepsze jest to że uwaliłem telefon bo miałem backupa i chciałem go przywrócić żeby nie bawić się w ustawienia i i był jakiś zepsuty i mam uwalony telefon, potrzebuje pomocy żeby go podnieść

Opublikowano

ok telefon podniosłem, jest ok ale mam rom chiński i chcę nasz krajowy, pobrałem mobileuncel i recovery, ustwiłem żeby instalował plik z poza markietu, to wywala mi komuniat "there is a problem parasing the package" zainstalowałem go z mimarketu ale jak chcę odpalić twrp to krzyczy ze nie mam roota, w instrukcjach do redmi też gdzieś zniknął, i nie mam jak go teraz wykonać

Opublikowano

Ok, już podaję sposób. Wrzuć cały zip z TWRP na SD. Wejdź do recovery przez updater. Install update from sdcard2 i wybierasz TWRP, następnie bierzesz reboot system i szybko naciskasz klawisz w dół po kliknięciu. Wybierasz recovery i jesteś w TWRP.

Opublikowano (edytowane)

ok, wszedłem tam rozpoczyna instalację i przerywa ją

jak go mogę zrotować bo usunięta została instrukcja

Edytowane przez nosfera2
Opublikowano (edytowane)

jak próbuje wgrać recovery to wyskakuje mi komunikat że muszę zrootować telefon

ja mam teraz wgrany rom z Twojej instrukcji i on nie ma roota więć potrzebuję go wykonać ale sęk w tym że został usunięty z instrukcji

Edytowane przez nosfera2
Opublikowano

Nie jest Ci potrzebny root. Musisz wejść do recovery fabrycznego i tam instalujesz zipa z recovery. Po tym klikasz reboot system i szybko vol- aby wejść do TWRP. Mobileuncle nie jest potrzebny.

Opublikowano (edytowane)

No i wróciłem do punktu wyjscia udało mi się wejsc do revovery i podczas instalacji romu, updating partition detalis i przerywa instalację, o co z tym chodzi

Edytowane przez nosfera2
Opublikowano (edytowane)

Kurcze tyle razy az nie mozliwe, rece mi juz opadaja, niespotkales sie z tym updating partition detalis

Edytowane przez nosfera2
Opublikowano

To jest zawsze przy każdym flashowaniu ROMu... Czy pomyślnym czy nie. Nie wiem, zrób backup tego co masz i zrób wipe /cache, data, dalvik i system. Jak nie ruszy to przywrócisz. Jak i to nie da rady to spróbuję jutro wstawić backup /system Stable 16...

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Dodaj nową pozycję...