Skocz do zawartości
  • 0

Ramos i9 czy MiPad?

Pytanie

Opublikowano

Cześć! Rozważam zakup tableta. Zastanawiam się nad jedną z dwóch opcji wymienionych w tytule tematu.

Ramos i9: piękny design, większy ekran, tańszy (w sumie wychodzi około 300 zł różnicy), istnieje opcja 3G (czy będzie działać w Polsce? http://www.spemall.com/Ramos-i9-3G-Tablet-PC-8-9-Inch-1920-1200-Capacitive-Screen-Dual-Camera-GPS-Bluetooth-Android-4-2-OS-Intel-ATOM-Z2580-2-0GHz-2GB-16GB_g.html

MiPad: piękny interfejs, częste aktualizacje, polskie wsparcie

I jedno, i drugie trzeba sprowadzić od Chińczyka, chyba że pójść w Mediacom i wziąć białego bliźniaka Ramosa, ale ten biały aż tak mi się nie podoba. Nie znam się za bardzo na podzespołach, dlatego nie mogę ich w ten sposób porównać, ale też nie chodzi mi o to, żeby mieć jakiś super tablet, na którym pójdą najnowsze gry, bo w nie nie gram. Używałbym go raczej do przeglądania Internetu, Facebooka, Skype. Co byście polecali?

12 odpowiedzi na to pytanie

Rekomendowane odpowiedzi

• 0
Opublikowano

Link nie działa

Generalnie Mi Pad jest najszybszym tabletem na rynku, ma ekran wysokiej rozdzielczości i MIUI. Jest dobrze wykonany. To wszystko,tablet z androidem.

Do przeglądania internetu, FB i skype to wystarczy nawet tani tablet. Nie mówię, że MiPad byłby zły, ale jednak płacić 1200 zł za najmocniejszy tablet i nie wykorzystać jego całej mocy...

• 0
Opublikowano

Mipad... Nie ma sensu kupować coś innego. Za te pieniądze to jest najlepszy na rynku tablet. Sam od dłuższego czasu chcę kupić tableta. Wcześniej miałem chińskiej firmy chuwi v88, ogólnie nie był zły, ale wsparcie systemowe słabe. Mipad jak widać ma dobre wsparcie bo aktualizacje są co tydzień. No i sam chipset Nvidia k1.

• 0
Opublikowano

Zależy mi na komfortowym przeglądaniu tego Internetu, więc na płynnym działaniu, rozdzielczości Full HD (jestem przyzwyczajony z telefonu), dobrym wsparciu, a oprócz tego dostępności akcesoriów (to chyba zależy od popularności wielkości matrycy, które są najbardziej popularne?).

Myślałem też o iPadzie, ale to z kolei już za duży wydatek. Albo o Nexusie 7 II, ale ten z kolei jest malutki, jeśli chodzi o ekran.

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Dodaj nową pozycję...