Maakuu Opublikowano 15 Października 2017 Opublikowano 15 Października 2017 Dzień dobry jestem posiadaczem mi4 LTE soft miui9 7.10.12 Telefon jest po wymianie płytki z microusb (LTE-TD) bo miałem problemy z ładowaniem. Wszystko jest w porządku na trybie 3G jest zasieg internet gdy przełączę na 4G jest zasieg sieci ale występują problemy z internetem raz jest raz nie(nie jest to wina zasięgu cały czas są kreski i napis LTE). Sieć orange. Resety softy były robione zmieniane nie pomaga nic Jakieś pomysły ?
cemoi Opublikowano 20 Października 2017 Opublikowano 20 Października 2017 Dzień dobry....Czy przed wymianą miałeś podobne problemy? Wysłane z mojego MI 6 przy użyciu Tapatalka
Maakuu Opublikowano 21 Października 2017 Autor Opublikowano 21 Października 2017 Wszystko było dobrze z zasięgiem i danymi jeśli ma to jakiś związek to wymieniałem jeszcze baterie
cemoi Opublikowano 24 Października 2017 Opublikowano 24 Października 2017 Wszystko...Pierwsza myśl to źle złożony telefon. USB nic nie ma do zasięgu, ale w trakcie składania może coś się poluzowało, nie jest dociśnięte, paproch na złączu itp... Wysłane z mojego MI 6 przy użyciu Tapatalka
dzikizwierz Opublikowano 10 Stycznia 2018 Opublikowano 10 Stycznia 2018 W mojej wersji MI4 LTE-CU też był wymieniany cały moduł z gniazdem USB i został on zastąpiony modułem LTE-TD. Od tego czasu, telefon nie przechodzi w tryb 4G (sieć PLAY). APNy ustawione poprawnie. Przy ustawieniu Preferowanty tryb 4G, telefon działa w HSPA+ i bardzo często (raz na kilka minut) gubi całkowicie zasięg, tak jakby się przełączał między trybami. Dopiero ustawienie "Preferowany tryb 3G" przywraca stabilność sieci. Teraz dodatkowo zauważyłem, że nie działa kombinacja VOL DOWN + POWER do robienia zrzutów ekranu. Będę wdzięczny za wskazówki dotyczące obu problemów.
Maakuu Opublikowano 10 Lutego 2018 Autor Opublikowano 10 Lutego 2018 (edytowane) Problem rozwiązany Zamówiłem inna płytkę( http://allegro.pl/tasma-zlacze-gniazdo-usb-mikrofon-xiaomi-mi4-i7029993482.html )przyszła też LTE TD ale wszystko działa prawidłowo tamta płytka chyba była wadliwa bo nic nie pomogło odpinane i czyszczenie styków w nowej działa od kopa wszystko Pozdrawiam Edytowane 10 Lutego 2018 przez Maakuu
Nezumi Opublikowano 10 Lutego 2018 Opublikowano 10 Lutego 2018 Temat zostaje przeniesiony do kosza. Powód: mało wartościowa treść / pytanie już było omawiane na forum.
Rekomendowane odpowiedzi