Pyrol Opublikowano 14 Października 2017 Opublikowano 14 Października 2017 Siema, przeglądam sobie forum żeby zobaczyć czy są już jakieś dyskusje na temat ostatniego updatu lub może jakiegoś newsa kiedy mamy się spodziewać MIUIPolska jak już wyszedł global a tutaj - cisza. Więc chcę poinformować, że z updatem wczorajszym 13.10.17 wreszcie można zainstalować MIUI9 . Instalacja to chyba tylko skopiowanie na telefon i przez updatera wskazać nasz wgrany .zip . Ja jestem dopiero w trakcie pobierania, ale i tak będę musiał chwile poczekać wiec: Jak wrażenia ???
Pyrol Opublikowano 14 Października 2017 Autor Opublikowano 14 Października 2017 (edytowane) Właśnie zaktualizowałem do nowej wersji i szczerze nie widzę bardzo zmian ;v chociaż kilka można zobaczyć ;). Telefon był podłączony do kompa (900mA) i podczas aktualizacji miałem 32% a po 35%. Jeszcze dodam, że przeszedłem z 12.5.17 (chyba) do 12.10.17 a, że nie śledziłem updatów to mogły już być w miui8. Zaczynając fajnym ficzerem jest obracanie zdjęć w galerii palcami niezależnie od orientacji telefonu (często robię zdjęcie z góry a jak wyświetlam to jest pionowo i wtedy trzeba było odblokować obracanie zdjęć obrócić i znowu zablokować - więc to na plus). Nie jestem pewien, zobaczę jeszcze jutro, ale wydaję mi się, że telefon robi lepsze panoramy, nie są one tak poszarpane. Ogólnie wydaję mi się, że aparat robi lepsze zjęcia niż wcześniej (lepiej też usuwa szumy kreskowe, ale i tak to jest badziewne 60Hz) Co do "organizacji" pulpitów: Można przenosić wiele ikon na raz najeżdżając na wybrany pulpit, wcześniej to było ciężkie (przynajmniej ja przenosiłem po jednej ikonie ;v). Na MIUI8 miałem czasami "zaniki" transferu danych, ale miałem zasięg - postaram się to sprawdzić czy w tym przypadku to naprawili. Wydaję mi się, że system pobiera więcej ramu, coś w granicach 850-950mb wolnego ramu, na miui8 miałem spokojnie 1Gb lub czasami nawet 1,1 (być może z powodu Xposed). Edytowane 14 Października 2017 przez Pyrol
mrosi Opublikowano 14 Października 2017 Opublikowano 14 Października 2017 Temat zostaje przeniesiony do kosza. Powód: mało wartościowa treść / pytanie już było omawiane na forum.
Rekomendowane odpowiedzi